«ΘΑΡΡΟΣ» 27 Ιανουαρίου 1908: Έφυγεν από την κλινικήν και απέθανε στο… δρόμο

«ΘΑΡΡΟΣ» 27 Ιανουαρίου 1908: Έφυγεν από την κλινικήν και απέθανε στο… δρόμο

Εν ατυχές παιδάκι τραγικόν θάνατον εύρε προχθές την νύκτα έξω της θύρας της Υπαπαντής, υπό τας ακολούθους θλιβεράς περιστάσεις.

Εκ Κορώνης καταγόμενον είχεν έλθη ενταύθα και εισήχθη υπό των γονέων του εις κλινικήν τινά, εις ην και ενοσηλεύθη επ’ αρκετάς ημέρας κατά το διάστημα των οποίων και υπέστη εγχείρισιν, πάσχον εκ τινός νοσήματος.

Μετά την εγχείρισιν ανέρρωσεν οπωσούν. Παρουσιάσθη όμως ανάγκη να επαναληφθή η εγχείρισις δια να επέλθη τελεία η ίασις. Τούτο κατ’ ουδένα λόγον ήθελε να το ακούση ο μικρός.

Προσεπάθησαν να τον πείσουν, αλλά κατέστη αδύνατον. Ήτο αμετάπειστος.

Φεύγει της κλινικής
Και το εστενοχώρησαν δε μέχρι τοιούτου σημείου, ώστε την νύκτα εκείνην, όταν εύρεν ευκαιρίαν που δεν ήτο κανείς εκεί, εσηκώθη και έφυγε από την κλινικήν.

Οι οικείοι του όταν αντελήφθησαν την φυγήν του έσπευσαν αμέσως προς ανεύρεσίν του, αλλά εις μάτην καθ’ όλην την νύκτα ηρεύνων, έως ου απελπισθέντες επέστρεψαν εις την κλινικήν με την βεβαιότητα ότι το παιδί θα είχεν υπάγει εις κάποιον σπίτι.

Αλλά πόσον ηπατώντο! Το ατυχές παιδί φυγόν περίφοβον από την κλινικήν, περιεπλανήθη ανά τας οδούς. Καθώς δε ήτο ασθενές, αθεράπευτον εκτεθέν εις το κρύο της νυκτός εκρύωσε και μη ηξεύρον δε πού να καταφύγη, έσπευσε προς την θύραν της Υπαπαντής δια να προφυλαχθή.

Θάνατος εις την θύραν της Υπαπαντής
Το δυστυχές εκείνο γονατισμένο στην πόρτα της εκκλησίας οποίαν εικόνα άλγους, μεγαλείου παρουσίαζε! Πόσον συγκινεί και η ανάμνησίς της! Εκεί στα μάρμαρα επάνω επονούσε και υπέφερε και απεκαλείτο σωτηρίαν, αλλά δυστυχώς πουθενά δεν έβλεπε τοιαύτην.

Η δύναμις της Παναγίας στα πόδια της οποίας ήτο πεσμένο, δεν το εβοήθησε το δυστυχές.

Και επί ώρας ολοκλήρους εχαροπάλαιε. Όλην την νύκτα την πέρασε τοιουτοτρόπως το δυστυχισμένο. Μαζευμένο στην πόρτα της εκκλησίας και μη δυνάμενον να κινηθή.

Και περί τα εξημερώματα έκλινε την κεφαλή του και εξεψύχησε και ο κοντινός άγγελος επήρε την αγίαν ψυχήν του…

Η ανεύρεσίς του
Εις την τοιαύτην θέσιν το ευρήκαν το πρωί οι οικείοι του αλλόφρονες και το επήραν από εκεί κλαίοντες και ολοφυρόμενοι δια το δυστύχημά των, να πεθάνη το παιδί των κατά τοιούτον μάλιστα τρόπον.

Και περί την μεσημβρίαν το έθαψαν συγκινητικώτατα.