«ΘΑΡΡΟΣ» 4 Αυγούστου 1909: Αιματηρά συμπλοκή οικογενειών

«ΘΑΡΡΟΣ» 4 Αυγούστου 1909: Αιματηρά συμπλοκή οικογενειών

Την 5ην μεταμεσημβρινήν ώραν της παρελθούσης Κυριακής πλησίον της πλατείας των ασκήσεων και έξωθι του παρά την οδόν Μαυρομιχάλη μαγαζίου του Δημητρίου Μπάμπαλη, συμπλοκή έλαβε χώραν μεταξύ οικογενειών καθ’ ην αντηλλάγησαν αρκετοί πυροβολισμοί μεταξύ των συμπλακέντων εκ των οποίων ετραυματίσθη μία γυνή.

Πώς έλαβε χώραν

Έξωθι του μαγαζίου του ανωτέρω Μπάμπαλη εκάθηντο οι Χρ. Παρηγόρης και Νικήτας Παρηγόρης διασκεδάζοντες.

Κατ’ εκείνην την στιγμήν οι αδελφοί Νικόλαος και Θεόδωρος Γεωργόπουλοι μεταβάντες εζήτησαν τον λόγον παρά των Παρηγορέων δια συμπλοκήν τινά η οποία έλαβε χώραν μεταξύ γυναικών, εκ τούτου δε τα πράγματα εξετραχύνθησαν ώστε να συμπλακώσι και ούτοι μεταξύ των.

Kατ’ αυτήν πιστόλια, περίστροφα και γκράδες ακόμη ετέθησαν εις ενέργειαν και οι ανταλλασσόμενοι πυροβολισμοί διεδέχοντο αλλήλους.

Γυναίκες και ενδιαφερόμενοι εξ αμφοτέρων των συμπλεκομένων μερών έσπευδον προς το μέρος της συμπλοκής και τελεία εβασίλευεν αναστάτωσις εν τη συνοικία.

Τραυματισμός γυναικός

Μία σφαίρα εκ των ριπτομένων υπό τον Παρηγορέων πυροβολισμών ευρίσκει την σπεύδουσαν εκεί σύζυγον του Θεοδ. Γεωργοπούλου και τραυματίζει αυτήν εις τον γλουτόν.

Η συμπλοκή τότε μεταξύ των διαμαχομένων επιτείνεται και οι ριπτόμενοι πυροβολισμοί καθίστανται πυκνότεροι λαμβάνοντος μέρος και του Δημ. Μπάμπαλη.

Επέμβασις της αστυνομίας

Εν τω μεταξύ ειδοποιηθείς καταφθάνει ο αστυνόμος Ματσαντώνης μετά του υπενωμοτάρχου Νενέ και χωροφυλάκων τριών.

Ο Ματσαντώνης επεμβαίνει αμέσως. Συλλαμβάνονται οι Νικ. Γεωργόπουλος και Δημ. Μπάμπαλης, κατάσχονται επ’ αυτών εν δίκαννον πιστόλιον μεθ’ ενός γκρα και ορμαθός φυσιγγίων.

Εκτός αυτών συλλαμβάνεται και ο Θ. Γεωργόπουλος, αυτός όμως επωφελούμενος της επικρατούσης συγχύσεως κατορθώνει να δραπετεύση των χειρών των χωροφυλάκων.

Οι συλληφθέντες ωδηγήθησαν εις την αστυνομίαν μη κατορθωθείσης της συλλήψεως και των λοιπών συμπλακέντων οι οποίοι κατόρθωσαν να διαφύγωσι.

Αι ανακρίσεις

Χθες καθ’ όλην την ημέραν ο αστυνόμος Ματσαντώνης ενήργει εν τη αστυνομία τας δεούσας ανακρίσεις, πολλοί δε εκλήθησαν και εξητάσθησαν μάρτυρες.