Διευκρίνιση για δημοσίευμα για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Διευκρίνιση για δημοσίευμα  για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Στην έκδοση του Σαββατοκύριακου, 6 και 7 Μαρτίου, αναδημοσιεύθηκε ένα θέμα για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας με πηγή την έγκυρη ιστοσελίδα www.agrotypos.gr, με την υπογραφή του δημοσιογράφου της Κώστα Παϊσιάδη και τίτλο «Ελιές Καλαμάτας από Τυνησία ή Τουρκία συσκευασμένες σε κάποιο εργοστάσιο στην Ελλάδα».

Η αναδημοσίευση έγινε λόγω της επίθεσης που δέχεται το μεσσηνιακό προϊόν και είχε ως στόχο την προστασία του, γιατί εκατοντάδες αγρότες-παραγωγοί, αλλά και τυποποιητές, δίνουν καθημερινά μάχη για τη στήριξή του, αφού υπάρχουν τεράστια κερδοσκοπικά συμφέροντα που το υπονομεύουν.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως το εν λόγω δημοσίευμα σε καμία περίπτωση δε στρεφόταν κατά της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), καθώς είναι παραπάνω από σίγουρο πως ουδένα μέλος της θα μπορούσε να διαπράξει μια τέτοια παρανομία που υπονομεύει το προϊόν. Αυτό είναι προφανές πως έγινε σε κάποιο παράνομο συσκευαστήριο.

Επιπλέον, όσον αφορά στην απουσία της πηγής, τόσο από την έντυπη όσο και από την ηλεκτρονική έκδοση, οφείλεται στο δαίμονα – ιό του τυπογραφείου, ο οποίος ζει και βασιλεύει. 
Δ.Γ.