Καλαμάτα: Με δικογραφία για απείθεια και εξύβριση, πλήρωσε την άρνησή της για μάσκα 26χρονη

Καλαμάτα: Με δικογραφία για απείθεια και εξύβριση,  πλήρωσε την άρνησή της για μάσκα 26χρονη

Τις κατηγορίες της απείθειας και της εξύβρισης αστυνομικών, αντιμετωπίζει 26χρονη, όταν, ενώ κατελήφθη από αστυνομικούς να μη φορά μάσκα, αρνήθηκε να τους ακολουθήσει στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και δημιουργήθηκε επεισόδιο στο κέντρο της Καλαμάτας το μεσημέρι της Δευτέρας. Ταυτόχρονα, τόσο στην  ίδια,

Όσο και στην 54χρονη μητέρα της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στην καθεμία για μη χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, η αστυνομία κλήθηκε για φραστικό επεισόδιο έξω από το κατάστημα Alpha Bank στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μεταξύ μιας 65χρονης με την 26χρονη και την 54χρονη μητέρα της.

Οι αστυνομικοί φθάνοντας στο σημείο διαπίστωσαν ότι μάνα και κόρη δεν φορούσαν μάσκα και ξεκίνησαν διαδικασίες για να τις επιβάλλουν τα πρόστιμα που προβλέπονται.

Δικογραφία
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 26χρονη αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της και τους εξύβρισε. Μετά από ένα ολιγόλεπτο επεισόδιο, η 26χρονη οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου συνελήφθη με τις κατηγορίες της απείθειας, της εξύβρισης και την παραβίαση μέτρων διάδοσης ασθενειών, ενώ λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή Εισαγγελέα και αφού σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της. Και στις δύο επιβλήθηκε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας.

Σε ό,τι αφορά στη Μεσσηνία, τη Δευτέρα σε 435 ελέγχους επιβλήθηκαν 4 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 8 για παραβιάσεις που αφορούν μετακινήσεις. Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου σε 2.772 ελέγχους, επιβλήθηκαν συνολικά 12 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 69 για περιορισμό κίνησης.
Β.Β.