Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Η προχθεσινή ημέρα της Εθνικής Επετείου δεν εορτάσθη όπως ανεμένετο, κατόπιν των γενομένων προπαρασκευών και τούτο διότι ανελπίστως η ημέρα υπήρξε βροχερά. Το επίσημον της ημέρας ανήγγειλαν οι εκ του φρουρίου συνήθεις κανονιοβολισμοί, οι κώδωνες των ναών και η Φιλαρμονική της πόλεως.

-Την 10.30, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου Ανδρώνη, λόγω απουσίας του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ψάλλεται η δοξολογία εν τω Μητροπολιτικώ Ναώ της Υπαπαντής. Ο υπό τον Λίβαν χορός υπήρξεν άψογος. Την καθορισθείσαν στιγμήν ο έξωθι του Ναού παρατεταγμένος στρατός παρουσιάζει όπλα, η μουσική και αι σάλπιγγες ανακρούουν θούριον, εμβατήριον, και οι εν τω Ναώ προεξάρχοντος του Δημάρχου ζητωκραυγάζουν υπέρ των ηρωικών προμάχων του απελευθερωτικού αγώνος.

-Ο στρατός είτα αποχωρεί κατευθυνόμενος δια των πλατειών εις τους στρατώνας, καθώς και οι τρόφιμοι του ορφανοτροφείου. Οι επίσημοι κατευθύνονται εις το Δημαρχείον όπου επακολουθεί δεξίωσις.

-Ένεκα της κρατησάσης καθ’ όλον το απόγευμα της χθες κακοκαιρίας δεν κατορθώθη να στηθώσιν τα πυροτεχνήματα, ούτε να γίνη λαμπαδηφορία.