Προφυλακιστέος 23χρονος για την επίθεση στον αστυνομικό

Προφυλακιστέος 23χρονος για την επίθεση στον αστυνομικό

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στη 14η ανακρίτρια ο 23χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο 23χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μαζί του απολογήθηκε και ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του με τον οποίο είχαν συλληφθεί την Τετάρτη. Ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αν και σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελικώς στην ανάκριση κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που περιλαμβάνει η δικογραφία σε βάρος του και αφορούν σε εκρηκτικά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Σε βάρος του 22χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε η συνήγορος του, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Σύμφωνα με τη συνήγορο, οι συνομιλίες αυτές μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στην δικογραφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ