Εκτός κινδύνου ο σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός – Ανακοινώσεις των κομμάτων

Εκτός κινδύνου ο σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός – Ανακοινώσεις των κομμάτων

«Καθαρή» ήταν η αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μετά την άγρια επίθεση την οποία δέχτηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο αστυνομικός φέρει μώλωπες και κακώσεις σε όλο του το σώμα, ωστόσο η υγεία του δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι αυτό που τον έσωσε ήταν το γεγονός ότι φορούσε κράνος. Ενώ όταν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου τον περίμεναν συνάδελφοι του, τους είπε «μην φοβάστε θα αντέξω». 

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, που επέβαιναν σε μηχανές.

Στο βίντεο φαίνονται αρχικώς πολλοί νεαροί να συγκεντρώνονται στο σημείο της επίθεσης, έχοντας αποχωρήσει από το Α.Τ. της περιοχής, όπου είχε προηγηθεί επίθεση κατά των αστυνομικών.

Οι μηχανές με τους άνδρες της ομάδας Δράση εμφανίζονται και δέχονται επίθεση. Ο 24χρονος είναι συνοδηγός και δέχεται την πισώπλατη επίθεση νεαρού που τον πετάει κάτω. Για τουλάχιστον 2,5 λεπτά δέχεται αδιάκοπα χτυπήματα από δεκάδες αγνώστους.

Κατόπιν στο σημείο φτάνουν άνδρες της Αστυνομίας που τρέπουν σε φυγή τους ταραξίες και δημιουργούν έναν κλοιό γύρω από τον τραυματία αστυνομικό.

Στο 2.25 ξεκινά η επίθεση κατά του αστυνομικού

kathimerini.gr

Καταδικάζει η Αντιπολίτευση την επίθεση κατά του αστυνομικού

Τα βίαια επεισόδια που συντάραξαν τη Νέα Σμύρνη και την επίθεση εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος έχει διακομιστεί 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης..

To Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τονίζει πως πρέπει να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας από όπου και αν προέρχονται

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρει πως την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά.
«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα. Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απομονώσουν τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται.

«Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα. Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

Από πλευράς του, το ΚΚΕ τονίζει ότι δεν αθωώνεται η κυβέρνηση από τις ευθύνες για το κλίμα αστυνομοκρατίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη απόψε και τον τραυματισμό αστυνομικών, το ΚΚΕ σημειώνει:

«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

»Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

cnn.gr