«ΘΑΡΡΟΣ» 17 Σεπτεμβρίου 1909: Τραγική αδελφοκτονία εις την Οίτυλον

«ΘΑΡΡΟΣ» 17 Σεπτεμβρίου 1909: Τραγική αδελφοκτονία εις την Οίτυλον

-Εις το μοίρασμα της περιουσίας
-Ο άγριος φόνος
Αληθώς τραγική, τραγικωτάτη αδελφοκτονία έλαβε χώραν προχθές εις το χωρίον Καρέα του Δήμου Οιτύλου της ομωνύμου γείτονος επαρχίας. Ο Νικόλαος Ταβολάρης εφόνευσε τον αδελφόν του Τζανέτον, κατά τον αγριώτερον τρόπον.

Η περιουσία
Οι αδελφοί ούτοι προ πολλού ευρίσκοντο εις διένεξιν μη συμφωνούντες να μοιράσουν την περιουσίαν των, η οποία συνεποσούτο εις αρκετάς δεκάδας χιλιάδων τόσον εις μετρητά, όσον και οις ακίνητα, κτήματα και άλλα.

Ο μικρότερος αδελφός Τζανέτος είχε μεταβή εις Αμερικήν και εκέρδισε πολλά.

Εκτός των όσων έφερε, κατά το διάστημα της διαμονής του εκεί απέστειλε προς τον αδελφόν του αρκετάς χιλιάδας δραχμάς, τας οποίας ούτος διέθετε κατά βούλησιν.

Και ενώ τοιαύτη αγάπη υφίστατο μεταξύ των αδελφών τότε, όταν επανήλθε ο μικρότερος και εζήτησαν να μοιράσουν την περιουσίαν των τα πράγματα μετεβλήθησαν.

Ο μεγαλύτερος εζήτει περισσότερα και εφαίνετο άδικος. Εκ τούτου προέκυψεν η έρις, η οποία έφερε κατ’ επανάληψιν αντιμετώπους τους αδελφούς να φονευθούν.

Προσεπάθησαν και άλλοι να τους συμβιβάσουν, αλλά δεν το κατόρθωσαν.

Τον φονεύει
Ούτως είχε η έρις μεταξύ των αδελφών όταν προχθές ήλθον εις σύγκρουσιν πάλιν. Ο μικρότερος αδελφός έφυγε εις ένα κτήμα. Ο μεγαλύτερος αρπάζει ένα δίκαννο όπλον και ευρίσκει τον αδελφόν του εις ένα δένδρον. Χωρίς να χάση καιρόν τον πυροβολεί και τον τραυματίζει θανασίμως. Μετ’ ολίγον δε ο ατυχής Τζανέτος αποθνήσει.

Ο φονεύς αδελφός μετά την πράξιν του ετράπη εις φυγήν.

Η εντύπωσις
Ο φόνος του αδελφού τούτου εγνώσθη και παρήγαγε κατάπληξιν και προεκάλεσεν εξέγερσιν κατά του αγρίου αδελφού. Ο Ειρηνοδίκης Αρεοπόλεως έσπευσεν επί τόπου μετά του στρατιωτικού αποσπάσματος δια την ενέργειαν  ανακρίσεων. Εις όλον δε τον δήμον Οιτύλου κάμνει θλιβεράν εντύπωσιν η αγρία και απάνθρωπος αυτή αδελφοκτονία.