Το απόλυτο χάος στην αγορά της Καλαμάτας έφεραν οι ασαφείς ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Το απόλυτο χάος στην αγορά της Καλαμάτας έφεραν οι ασαφείς ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Καταστηματάρχες άνοιξαν και δεν ήξεραν πώς να λειτουργήσουν

Μια μέρα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «μπάχαλο» ήταν η χθεσινή για τους επαγγελματίες και της Καλαμάτας, καθώς έπρεπε να βρουν πώς θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, μιας και οι πληροφορίες ήταν πολλές, αλλά κυρίως ασαφείς.

Άλλοι πίστευαν ότι πρέπει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο click away, άλλοι με το click inside, ενώ κάποιοι άλλοι λειτούργησαν κανονικά τα καταστήματά τους, αφού δεν είχαν επίσημη ενημέρωση.

Σε αυτό το χάος προσπάθησαν να βάλουν μια σειρά Εμπορικοί Σύλλογοι της Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο με αναρτήσεις τους στο Facebook, αλλά εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι με τις αρχικές τους αναρτήσεις μόνο μπέρδεψαν τους επαγγελματίες, παρά αντιλήφθηκαν τι ισχύει.

Μάλιστα, στο δρόμο είχαν βγει και αστυνομικοί που ενημέρωσαν τους καταστηματάρχες ότι από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα λειτουργούν με τις μεθόδους click away και click inside (ανάλογα την κατηγορία του καταστήματος).

Οι καταναλωτές, στον αντίποδα, στη μέση αυτής της Βαβέλ έφταναν στα καταστήματα που ήθελαν και ενημερώνονταν εκείνη τη στιγμή πώς και αν μπορούν να ψωνίσουν.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, ενώ οι ανακοινώσεις έγιναν στις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης, το ΦΕΚ αναρτήθηκε μετά τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης, έτσι δεν υπήρχε τίποτα επίσημο για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Οι ανακοινώσεις Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και Επιμελητηρίου για το πώς θα λειτουργούν τα καταστήματα μέχρι τις 16 Μαρτίου
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις που είχαν αναρτηθεί χθες το μεσημέρι από Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας και Επιμελητήριο Μεσσηνίας:

Επιμελητήριο Μεσσηνίας
«Με νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί, ισχύουν τα παρακάτω για το Νομό Μεσσηνίας:

-Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away. Εξαιρούνται τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα προσωπικής περιποίησης, τα οποία μπορούν να λειτουργούν εξυπηρετώντας το καταναλωτικό κοινό εντός του καταστήματος μόνο με ραντεβού click in shop.

-Όσο αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου που βρίσκεται ο Νομός Μεσσηνίας, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 5.00.

-Το ωράριο λειτουργίας, προαιρετικά διευρυμένο, από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τις 20.30 και τα delivery μέχρι τη 1.00.

-Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα το πρωί στις 6.00 π.μ. έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021»

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας
«Κυρίες και κύριοι, εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4-3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, μέχρι και την Τρίτη, 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα.

Με την απόφαση καθορίζεται νέο, ειδικά προσαρμοσμένο ωράριο και για τα δύο νέα επιδημιολογικά επίπεδα, αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου, ως εξής:

Περιοχές αυξημένου κινδύνου (κόκκινες) – Μεσσηνία

Για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με click inside (ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοχαρτοπωλεία) ή click away (όλες οι υπόλοιπες), καθιερώνεται νέο προαιρετικό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για όλες τις κόκκινες περιοχές, από τις 7.00 έως τις 20.30, χωρίς εξαιρέσεις.

Το ίδιο ωράριο (07.00 έως 20.30) ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.

Η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης ξεκινάει από σήμερα».