«Νήσος» Μεσσηνία

«Νήσος» Μεσσηνία

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο εμβολιασμός όλων των κατοίκων στα νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000. Ο εμβολιασμός, μάλιστα, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, προκειμένου να δημιουργηθούν όλο και περισσότερα covid free νησιά εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού μέσα στο Μάιο.

Όσον αφορά στη Μεσσηνία, η τουριστική σεζόν, όπως γράφουμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, αναμένεται να ανοίξει στις 7 Μαΐου με πτήση από τη Ζυρίχη στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. Στη συνέχεια (14 Μαΐου) υπάρχουν δύο πτήσεις από Μόναχο και Ντίσελντορφ και μέχρι το τέλος του μήνα στο παιχνίδι μπαίνουν Αγγλία, Αυστρία και Ολλανδία.

Να σημειώσουμε εδώ πως το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στη χώρα, εξ ου και οσονούπω θα… ιδιωτικοποιηθεί και θα περάσει στα χέρια ξένων… επενδυτών, με τις ευλογίες Δήμου Καλαμάτας, Περιφέρειας και κυβέρνησης, καθώς ο νομός μας έχει γίνει διεθνής προορισμός.

Η Μεσσηνία στη μέχρι σήμερα covid εποχή ανήκει, παρότι είναι από τους μεγάλους νομούς της χώρας, στους τρεις με τέσσερις της ηπειρωτικής Ελλάδας με το χαμηλότερο δείκτη κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους. Μέχρι χθες τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό έφθαναν μόλις τα 3.75. Ο συντηρητισμός μας, η τύχη, η αγάπη του… θεού μάς κρατάει ακόμη χαμηλά. Αν αυτή η κατάσταση διατηρηθεί και δεν ανατραπεί από τους επισκέπτες του Πάσχα, που, απ’ ό,τι διαπίστωσα ιδίοις όμμασιν το τελευταίο τριήμερο, αλλά και απ’ ό,τι μαθαίνω από τις παραγγελίες που έχουν κλειστεί σε κρεοπωλεία και καταστήματα που πωλούν σούβλες, ψησταριές και τα συναφή, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό άσο στο μανίκι για την εφετινή τουριστική περίοδο.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η σεζόν θα επιμηκυνθεί, αν τα κρούσματα στο νομό μας παραμείνουν χαμηλά, οι Δήμοι και οι φορείς του νομού πρέπει να επικοινωνήσουν με δυναμικό τρόπο αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς μεγάλα τουριστικά πακέτα δεν έχουν ακόμη κλειστεί.

Για να συμβεί, όμως, αυτό πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να περιφρουρήσουμε την υγεία μας τηρώντας τα γνωστά μέτρα προστασίας και υγιεινής, ειδικά αυτή την περίοδο που πολλοί συμπατριώτες μας που κατοικούν στην Αθήνα θα βρεθούν, όπως προανέφερα, στα πάτρια εδάφη με την όποια δικαιολογία για να γιορτάσουν το Πάσχα. Ταυτόχρονα, θα έχουν τρέξει και οι εμβολιασμοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Με αυτούς τους τρόπους προφύλαξης η Μεσσηνία ίσως γίνει και αυτή μία ελληνική «free covid» «νήσος».

Του Δημήτρη Γιατράκου