Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΡΑΓΙΚΟΝ έγκλημα έλαβε χώραν εις το χωρίον Σαρακινάδα του τέως Δήμου Αετού, το οποίoν κρατεί εν συγκινήσει τους κατοίκους δια την κακουργίαν της ανόμου μητρός, η οποία ήδη ευρίσκεται εις τας χείρας της δικαιοσύνης.

Η Κωνσταντίνα σύζυγος Βασιλ. Λυμπεροπούλου μόλις εικοσαετής ευρισκομένη εις διάστασιν μετά του συζύγου της έτεκεν εκ κλεψιγαμίας από τινών ημερών, προς απόκρυψιν δε του αίσχους της μεταβάσα εις την εν τη θέσει  Λιναρίτσα της περιφερείας του χωρίου Αρτικίου άμπελόν της, αφού απέκτησε το νεογνόν, έθαψε τούτο εντός της αμπέλου, επανελθούσα δε εις το χωρίον έφυγε μετά των οικείων της.

ΤΟ τραγικόν όμως έγκλημα της αστόργου μητρός δεν κατορθώθη ν’ αποκρυβή, καθώς οι κύνες εκθάψαντες το βρέφος το κατεβρόχθησαν εξ ολοκλήρου σχεδόν, πλην της κεφαλής και μιας των χειρών, τα οποία ο κύων του Φωτίου Γεωργακοπούλου μετέφερεν εις την οικίαν του ίνα εξακολουθήση το μακάβριον φαγητό του.

Η σύζυγος του Γεωργακοπούλου αντιληφθείσα τούτο το κατήγγειλεν εις τον πρόεδρον της Κοινότητος, μεταβάς δε εκεί ο ειρηνοδίκης μετά του σταθμάρχου Αετού απεκάλυψαν  δια της ενεργηθείσης προανακρίσεως το έγκλημα το οποίον η συλληφθείσα ηρνήθη να ομολογήση αιτωμένη ότι εγεννήθη νεκρόν. Τώρα η Εισαγγελική Αρχή Κυπαρισσίας εις ην παρεπέμφθη προέβη εις την προφυλάκιν της μητρός.