Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Τα προεόρτια της μεγάλης σημερινής ημέρας επανηγυρίσθησαν χθες με αρκετήν ζωηρότητα, συντελεσάσης και της ωραίας χθεσινής καλοκαιρινής ημέρας, ης η μόνη ασχημία ήτο η αφόρητος σκόνη, ήτις εξενεύριζε τους κυκλοφορούντας δια την προμήθειαν των πασχαλινών τροφίμων συμπολίτας.

ΟΙ κώδωνες των εκκλησιών ήρχισαν κρουόμενοι από της πρωίας της χθες δια την πρώτην Ανάστασιν, η ακολουθία της οποίας εψάλη κατανυκτικώτατα εις τους διαφόρους ναούς.

ΤΑΣ μεσημβρινάς ιδία και τας απογευματινάς ώρας ήρξατο η κίνησις εις την αγοράν δια την προμήθειαν των τροφίμων του Πάσχα. Τόσον εις τα κρεοπωλεία και τα παντοπωλεία όσον και εις την λαχαναγοράν παρετηρήθη επάρκεια τροφίμων.

ΤΟ εσπέρας όλη η πόλις εφωταγωγήθη, τα πλείστα δε των κεντρικών οικιών και των καταστημάτων είχον αναπετάσει τας σημαίας των, ούτως ώστε εις την πόλιν προσεδίδετο πανηγυρική όψις.

ΤΗΝ 11ην νυκτερινήν ήρχισαν κρουόμενοι χαρμοσύνως οι κώδωνες των ναών, οίτινες είχον φωταγωγηθή και στολισθή καλαισθητικώτατα, προσλαβόντες εορτάσιμον όψιν. Εις την πλατείαν του Μητροπολιτικού Ναού και την του ναού των Ταξιαρχών είχον στηθεί εξέδραι ένθα εψάλη η ακολουθία της Αναστάσεως.

ΣΗΜΕΡΟΝ την μεσημβρίαν θα εορτασθή το Πάσχα εις τους Στρατώνας, οι οποίοι έχουν διακοσμηθή καταλλήλως, οι δε αξιωματικοί θα τσουγκρίσουν τα αυγά μετά των στρατιωτών.