Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ εσπέρας της παρελθούσης Κυριακής εις την πλατείαν των ασκήσεων οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Γρηγόριος Αλευρομάγειροι ετραυμάτισαν εις την κοιλιακήν χώραν τον εκ Κύττας του Δήμου Μέσης καταγόμενον στρατιώτην του 9ου Πεζικού Συντάγματος Μιχ. Κανδροκούκην σοβαρώς.

Ο τραυματισθείς μετεφέρθη αμέσως εν κακή καταστάσει εις την κλινικήν των αδελφών Αναστασιάδη όπου και υπεβλήθη εις εγχείρησιν υπό των ιατρών Αναστασιάδη και Πατρίδη και των Στρατιωτικών Ιατρών Φραγκογιάννη και Γεωργακοπούλου.

ΕΚ της εγχειρίσεως απεδείχθη ότι ήτο διατρυπημένος ο στόμαχος του τραυματίου, διεσπιστώθη  ότι η κατάστασίς του είναι σοβαρά, δια τούτο και νοσηλεύεται εν τη κλινική Αναστασιάδη αφού δεν ήτο δυνατόν να μεταφερθή εις το Στρατιωτικόν Νοσοκομείον. Οι δράσται δεν συνελήφθησαν εισέτι.

-ΤΟ απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα ολόκληρος η συνοικία Φυτειάς ανεστατώθη από θορυβώδες επεισόδιον το οποίον εδημιούργησαν οι αδελφοί Αντωνόπουλοι ή Καψαμπελέοι μετά των εξ Αλαγωνίας καταγομένων συγγενών των εξ αγχιστείας πατρός και υιού Μπεσή. Καθ’ α λέγεται και τα δύο μέρη των συγκεντρωθέντων ήσαν οπλισμένα δια περιστρόφων τα οποία και προέταξαν χωρίς όμως να πυροβολύσουν.

ΕΚ των αδελφών Καψαμπέλη ή Αντωνοπούλων συνελήφθη μόνον ο Ευστ. Καψαμπέλης, του Μιχ. Καψαμπέλη διαφυγόντος την σύλληψιν. Επίσης συνελήφθησαν ο πατήρ και υιός Μπεσής.