Τα κροκοδείλια δάκρυα για το Πεδίο Βολής της Σχίζας

Τα κροκοδείλια δάκρυα για  το Πεδίο Βολής της Σχίζας

Με έκπληξη διάβασα ανακοινώσεις στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας που ζητούν την παύση της λειτουργίας του Πεδίου Βολής Σχίζας, με αφορμή ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας για εκπαιδευτικές βολές από αεροσκάφη, στο Πεδίο Βολής Σχίζας, από τις 5 Απριλίου 2021 έως και 11 Ιουνίου 2021.

Ανάλογη ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας υπήρχε και για το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο 2020 έως και 13 Νοεμβρίου 2020, χωρίς τότε καμία αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας.

Δηλώνουν ότι θα σταθούν στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, παραβλέπουν όμως να πουν στους κατοίκους αυτούς, τα μεν στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι με τις ψήφους της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής ενέκρινε το πρόγραμμα για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στην Καλαμάτα.

Τα δε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν οι πρώτοι που επί των ημερών τους στην κυβέρνηση έκαναν τις πρώτες ενέργειες για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στην Καλαμάτα.

Όσο για το οικοσύστημα, είναι αυτό που το θυμούνται ως αντιπολίτευση, αλλά ξεχνούν ως κυβέρνηση, ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και ας σταματήσουν να πατούν σε 2 βάρκες.

Θυμίζω ότι η περιφερειακή σύμβουλος, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ήταν η πρώτη που αντέδρασε στην προοπτική δημιουργίας Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα με ανοιχτή επιστολή στις 22/12/2020 με τίτλο «Όχι top gun στην Καλαμάτα», με την οποία και αποκάλυψε την de facto ενεργοποίηση του Πεδίου Βολής Νήσου Σχίζας.

Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι το θέμα της λειτουργίας Πεδίου Βολής της Σχίζας, σε περιοχή NATURA της Μεσσηνίας, έφεραν ήδη από το έτος 2010 στο Ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Νικόλαος Σαράντης
(Νέος) Συντονιστής Οικολόγων Πρασίνων Πελοποννήσου