Αδιανόητο! Άφησαν απλήρωτους τους συνταξιούχους το Πάσχα στη Χρυσοκελλαριά

Αδιανόητο! Άφησαν απλήρωτους τους συνταξιούχους το Πάσχα στη Χρυσοκελλαριά

Πάσχα με άδειες τσέπες αναγκάστηκαν να κάνουν συνταξιούχοι στο χωριό Χρυσοκελλαριά, αφού τα ΕΛΤΑ Κορώνης και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δε φρόντισαν να γίνει η διανομή των χρημάτων πριν από τις αργίες. Δε δόθηκε εγκαίρως η πίστωση; Δεν επαρκεί το προσωπικό; Ή τι άλλο συνέβη, ας μας το πουν οι υπεύθυνοι. Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι άνθρωποι πληρώθηκαν την Τετάρτη 5/5/2021, με μεγάλη καθυστέρηση και υποχρεωμένοι να κάνουν Πάσχα λιτό ή και με μεγάλες στερήσεις για κάποιους που δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα, από μια σύνταξη στις περισσότερες περιπτώσεις αγροτική και πενιχρή. 

Δικαιούνται τουλάχιστον να ακούσουν μια συγγνώμη και, κυρίως, τη διασφάλιση και διαβεβαίωση ότι δε θα συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον (ούτε στο συγκεκριμένο χωριό, ούτε κάπου αλλού).

Όπως πληροφορούμαι, πάντως, μετά τη συνταξιοδότηση συγκεκριμένων υπαλλήλων, ίσως και εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού, υπάρχει γενικότερα μεγάλο θέμα με τη διανομή της αλληλογραφίας και των λογαριασμών των κοινωφελών επιχειρήσεων που φτάνουν με δυσκολία, καθυστέρηση ή και ποτέ στα χέρια των πολιτών. 

Μαζί με τη συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων και άλλων υπηρεσιών, όλα στο βωμό «εξορθολογιστικών πολιτικών»- ο Θεός να τις κάνει-, τα χωριά μας υποβαθμίζονται, δυσκολεύοντας τη ζωή των ανθρώπων που ζουν εκεί φυλάσσοντας ακόμα Θερμοπύλες… Για πόσο ακόμη υπό τέτοιες συνθήκες;

Χ.Ε.