Ντέρμπι κορυφής στη Ρόδο δίνει στις 5 μ.μ. η Καλαμάτα-αναβολή στο “Ελ Πάσο”

Ντέρμπι κορυφής στη Ρόδο δίνει στις 5 μ.μ. η Καλαμάτα-αναβολή στο “Ελ Πάσο”

Με την επικράτηση της Σαντορίνης με 1-0 (60’ Κανούλας) σε βάρος του Αστέρα Βλαχιώτη άνοιξε χθες η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Football League. Η συνέχεια στο Νότιο Όμιλο θα δοθεί σήμερα και πάλι όμως με ελλιπές πρόγραμμα, καθώς μετά την αναμενόμενη αναβολή στο ματς Ρόδος-Ασπρόπυργος, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στους φιλοξενουμένους, η διοργανώτρια ανακοίνωσε και την αναβολή του αγώνα Καλλιθέα-Αιγάλεω, για τον ίδιο λόγο (πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν κρούσματα στους γηπεδούχους).

Όπως και να ‘χει, όλα αυτά δεν επηρεάζουν την ομάδα της Καλαμάτας, την οποία περιμένει η δοκιμασία στη Ρόδο, όπου στις 5 μ.μ. στο Οικονομίδειο Στάδιο θα αντιμετωπίσει τον Ιάλυσο. Πρόκειται για ένα ντέρμπι κορυφής, μέσα από το οποίο οι «μελανόλευκοι» θα τα δώσουν όλα για να φύγουν αλώβητοι και να διατηρήσουν την πρωτιά.

Στην αποστολή δεν συμμετέχουν οι τραυματίες Λόρι Κέρι και Νίκος Αναστασόπουλος, ο νεαρός τερματοφύλακας Καραχάλιος, καθώς και ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα. Έτσι, ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος θα βασιστεί για το απογευματινό ματς στους εξής ποδοσφαιριστές: Αραμπατζή, Ταΐρη, Καπούταγλη (τερματοφύλακες), Παναγιώτου, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλο, Σαλίν, Ευαγγέλου, Τσελεπίδη, Γκαλίτσιο (αμυντικοί), Καρούτη, Τριανταφυλλάκη, Παπατόλιο, Παυλίδη, Σουμπίνιο, Νατσιόπουλο (μέσοι), Αλεξόπουλο, Φελίπε, Ηλιόπουλο, Μπουσμίμπα, Μαρκόφσκι (επιθετικοί).

Οι σημερινές συναντήσεις στο Νότιο Όμιλο

Ιάλυσος – Καλαμάτα

Την Τετάρτη όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον Ιαλυσό της Ρόδου, όπου ο δεύτερος Ιάλυσος υποδέχεται την πρωτοπόρο Καλαμάτα. Τον Ιανουάριο του 2020 οι δύο ομάδες ήλθαν ισόπαλες 0-0, ενώ είχαν να παίξουν πάνω από 20 χρόνια. Ο Ιάλυσος είχε κερδίσει και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια το 1994 και το 1999 για την Β’ εθνική τότε.

Η ομάδα της Ρόδου προέρχεται από την ήττα στην έδρα της στο ντέρμπι του νησιού, ενώ η Καλαμάτα έκαμψε την αντίσταση του Αιγάλεω, Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου πάει στο νησί για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, αφού στις 10 Απριλίου πήρε 0-0 από τη Ρόδο.

Η Καλαμάτα έχει κρατήσει το “μηδέν” σε επτά από τα οκτώ παιχνίδια της, καθώς μόνο από την Καλλιθέα δέχτηκε δύο γκολ.

Καλλιθέα – Αιγάλεω

Νίκη Βόλου – Επισκοπή

Αφού μετά από έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, κατάφερε να κάνει “σεφτέ”, η Νίκη Βόλου ελπίζει να βρήκε την ανάκαμψη. Νίκησε την Καλλιθέα και τώρα υποδέχεται την πολύ δυνατή Επισκοπή. Η ομάδα από το Ρέθυμνο έχει χάσει μόνο από τους δύο πρώτους, Καλαμάτα και Ιάλυσο και με πολλή δυσκολία, 1-0.

Η ανακοίνωση για το Καλλιθέα-Αιγάλεω

“Σας γνωρίζουμε ότι ο αγώνας ανάμεσα στις ΠΑΕ Καλλιθέα – ΠΑΕ Αιγάλεω για την 9η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Football League που είχε ορισθεί για σήμερα Τετάρτη 5/5/21 και ώρα 17:00 στο δημοτικό στάδιο Καλλιθέας “Γρηγόρης Λαμπράκης”, αναβάλλεται λόγω covid 19” ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Super League 2-Football League για τον προγραμματισμένο αγώνα στο “Ελ Πάσο” που πλέον θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Η βαθμολογία

1. Καλαμάτα 15                 8-2

2. Ιάλυσος 14                     7-7

3. Ρόδος 13                         7-4

4. Σαντορίνη 13                5-4

5. Καλλιθέα 12                  11-8

6. Επισκοπή 11                  5-3

7. Αιγάλεω 9                      5-10

8. Αστέρας Βλαχιώτη 6                  3-8

9. Νίκη Βόλου 4                 4-5

10.Ασπρόπυργος 4                          3-7

Εκκρεμούν οι αγώνες του Ασπρόπυργου με Επισκοπή και Νίκη Βόλου.