Διήμερες οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Καλαμάτας

Διήμερες οι εκδηλώσεις  για τη Μάχη της Καλαμάτας

Διήμερες οι φετινές εκδηλώσεις από το Δήμο για τη Μάχη της Καλαμάτας. Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το σπουδαίο ιστορικό γεγονός της Μάχη της Καλαμάτας (28/29 Απριλίου 1941), που ήταν η τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα που έδωσαν οι Συμμαχικές δυνάμεις, αποτελούμενες από Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες (από την Ελλάδα και την Κύπρο), Σέρβους και Εβραίους, κατά των γερμανικών δυνάμεων που προήλαυναν ορμητικά.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, σε συνέχεια επικοινωνίας του Δήμου με την Αδελφότητα των Απομάχων, θα είναι διήμερες, για να υπάρξει διαδικτυακή συμμετοχή όσων λόγω απόστασης και πανδημίας δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Καλαμάτα.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει προγραμματίσει για αύριο και ώρα 20.00 διαδικτυακή εκδήλωση, με ομιλητή τον δρα Μάριο Αθανασόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Ιστορικά Στοιχεία και Ντοκουμέντα από τη Μάχη της Καλαμάτας». Συντονιστής θα είναι ο Μανώλης Μάκαρης, ενώ τη μετάφραση έχει αναλάβει ο Λεωνίδας Βέλλης.

Την επόμενη ημέρα, στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.