Κινητοποίηση- διαμαρτυρία από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης

Κινητοποίηση- διαμαρτυρία από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης χαιρετίζει τη μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, οπότε έπειτα από μια πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση το Σώμα αποφάσισε να πραγματοποιήσει κινητοποίηση- διαμαρτυρία στις 6 Μαΐου, ημέρα που καλούν σε απεργία τα ταξικά σωματεία.

«Καλούμε», σημειώνεται, «τους βιοπαλαιστές αγρότες να προσέλθουν την Πέμπτη 6 Μάη στις 8.30 το πρωί στο σταθμό της Μεσσήνης με τα αγροτικά τους οχήματα. Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε εκμεταλλευόμενοι, όπως και οι εργάτες, από τα μονοπώλια και τους μεγαλέμπορους. Ενημερώνουμε όλους αυτούς που εφαρμόζουν και στηρίζουν τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον βιοπαλαιστή αγρότη ότι δε θα μείνουμε παθητικοί θεατές, αναμένοντας μοιρολατρικά το ξεκλήρισμά μας. 

Τα αιτήματα της επιβίωσής μας… Απαιτούμε εδώ και τώρα:

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από καιρικά φαινόμενα, νόσους, άγρια ζώα

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος

-Μείωση του κόστους παραγωγής (αφορολόγητο πετρέλαιο)

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών».