Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Σχίνο Λουτρακίου – Εκκενώθηκαν οικισμοί, ζημιές σε σπιτιά

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Σχίνο Λουτρακίου – Εκκενώθηκαν οικισμοί, ζημιές σε σπιτιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους οι οικισμοί Σχίνος, Βαμβακές, Αγία Σωτήρα, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά και οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής. 

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Β. Βαρθακογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑϊ, ανέφερε ότι έχουν προκληθεί κάποιες ζημιές σε κατοικίες, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό το εύρος τους, καθώς πρόκειται για εξοχικά και δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση. Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στον Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Από την πυρκαγιά που αυτή τη στιγμή κινείται ανατολικά έχουν προκληθεί ζημιές σε κατοικίες, ωστόσο δεν έχει υπάρξει μέχρι αυτή την ώρα ακριβής καταγραφή.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 18 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζόπορο και 62 οχήματα και την επιχείρηση συνδράμουν από το πρώτο εναέρια από το πρώτο φως της ημέρας οκτώ  καναντέρ, εννέα πεζετέλ, ένα ελικόπτερο και επιπλέον δύο ελικόπτερα που είναι για συντονισμό.

Η πυρκαγιά, αυτή την ώρα, κατευθύνεται προς το Αλεποχώρι, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκίνης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριεφερειάρχη Κορίνθου, Αναστάσιο Γκιώλη, το μέτωπο της φωτιάς ξεπερναει τα 10 χλμ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπνός έχει φτάσει μέχρι την Αθήνα.
kathimerini.gr