Υπόθεση Νέας Σμύρνης: Το μήνυμα είναι η δημοσιοποίηση

Υπόθεση Νέας Σμύρνης: Το μήνυμα είναι η δημοσιοποίηση

Εν μέσω μιας πανδημίας φαυλότητας που ζει η ελληνική κοινωνία με τις υποθέσεις Λιγνάδη και Φουρθιώτη που αγγίζουν και το πολιτικό σύστημα, τις τελευταίες μέρες ήρθαν στη δημοσιότητα και δυο περιστατικά επιδειξιομανών  στο Αγρίνιο και τη Νέα Σμύρνη που βαρύνουν ακόμη περισσότερο το κλίμα στη χώρα μας εν μέσω κορωνοιού.

Από τη δεύτερη περίπτωση λόγω και του οπτικού υλικού που υπήρξε από την κάμερα της πολυκατοικίας όπου διέμενε η κοπέλα  που υπέστη το σοκ από τις πράξεις του 22χρονου , ο οποίος χαρακτήρισε ως «βίτσιο;» την πράξη του, έχουμε σαφέστερη εικόνα. Και η εικόνα δείχνει ότι ο θρασύς και  ψυχικά ασθενής νεαρός δεν αρκέστηκε μόνο στο να επιδείξει τα γεννητικά του όργανα αλλά αφού την ακολούθησε σε μια διαδρομή 300 μέτρων μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας κοίταξε μέσα από την τζαμαρία για να δει που κατευθύνεται. Αυτό δε συνιστά μόνο επίδειξη αλλά και πιθανή πρόθεση βιασμού. Αν του δινόταν η ευκαιρία χωρίς να γίνει αντιληπτός η εξέλιξη της υπόθεσης μπορεί να ήταν διαφορετική και το «βίτσιο» το οποίο επικαλέστηκε να ήταν βιασμός. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο πατέρας χαρακτήρισε το παιδί του τέλειο δείχνοντας ή ότι δεν τον ενόχλησε η πράξη του ή κάνοντας το άσπρο μαύρο προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Υπάρχει και ένα τρίτο ενδεχόμενο αυτό της νοοτροπίας και του κλίματος ανατροφής του που παραπέμπει σε σκοταδισμό, όπως π.χ. συμβαίνει στην Τουρκία,  όπου είναι νωπή η πρόσφατη αποχώρησή της από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών που αμέσως και σαφώς επιτρέπει και μέσω Κορανίου την κακοποίησή τους.

Η ακαριαία καταγγελία της 25χρονης  δείχνει το δρόμο για επίδοξους επιδειξιομανείς ή βιαστές. Όλες οι γυναίκες που προσβάλλονται ή κακοποιούνται από τέτοιες πράξεις σε όλους τους χώρους  πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να τις καταγγέλλουν για να επεμβαίνει η αστυνομία να πράττει τα δέοντα ενώ το όνομα και το πρόσωπο των δραστών πρέπει να βγαίνει στη φόρα ως εργαλείο ανάσχεσης παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον . Δε στιγματίζονται κοινωνικά τα θύματα αλλά οι θύτες. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση και να περάσει ως μήνυμα στην ελληνική κοινωνία  που  μαστίζεται από πλήθος ταμπού.

Οι νέες γυναίκες πρέπει να δείξουν το δρόμο για μια πιο υγιή κοινωνία , όπως έκαναν οι δυο από το Αγρίνιο και τη Νέα Σμύρνη.

Του Δημήτρη Γιατράκου