«Ανάπλαση» κάτω άκρων Καλαματιανής από διπλό κάταγμα στο «Πανελλήνιο»

«Ανάπλαση» κάτω άκρων Καλαματιανής από διπλό  κάταγμα στο «Πανελλήνιο»

Ούτε που φανταζόταν μια Καλαματιανή (τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) τι την περίμενε και από τη Γολγοθά θα περνούσε όταν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος αποφάσισε με φιλοξενούμενούς της να πάει μια βόλτα στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ο λόγος για την περιοχή του Πανελληνίου, που κρύβει πολλά επικίνδυνα σημεία, έπειτα από μια ανάπλαση που ξεκίνησε το 2018 και δεν τελείωσε ποτέ.

Δύο χειρουργεία
Η άτυχη γυναίκα το μεσημέρι του Αγίου Πνεύματος περπατούσε με την παρέα της στο στενό που συνδέει την περιοχή του ΝΟΚ με το Πανελλήνιο (ένα στενό δρομάκι), όταν το ένα της πόδι «χάθηκε» στο κενό, εξαιτίας μια σχάρας που, όπως μας ενημέρωσαν από την περιοχή, είχε σπάσει από το Πάσχα. Μάλιστα, στο κενό που είχε δημιουργηθεί, είχε τοποθετηθεί άμμος, με αποτέλεσμα μια γυναίκα με τακούνια να μην μπορεί να αντιληφθεί πατώντας τι θα γίνει.

Η γυναίκα έπεσε, χτυπώντας άσχημα και τα δύο της πόδια. Το ένα έπαθε διάστρεμμα, ενώ για το δεξί, που υπέστη και τη μεγαλύτερη βλάβη, χρειάσθηκε να κάνει δύο χειρουργεία και να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Πλέον βρίσκεται στο σπίτι της σε ακινησία.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε ρωτώντας στην περιοχή, η συγκεκριμένη σχάρα έσπασε τη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν την πάτησε μεγάλο όχημα του Δήμου που πήγε εκεί για να κλαδέψει τα δέντρα.

Οι υπηρεσίες ενημερώθηκαν για το περιστατικό και ζητήθηκε να αντικατασταθεί η σχάρα για να μη συμβεί ατύχημα με πεζό ή παιδιά που παίζουν.

Παρότι πέρασε τόσος καιρός, η σχάρα δεν αντικαταστάθηκε, παρά μόνο την αμέσως επόμενη μέρα από τον τραυματισμό τη γυναίκας…

Η ανάπλαση
Η ανάπλαση της Πλατείας Πανελληνίου θυμίζει πλέον  «γεφύρι της Άρτας», όπως γράφαμε και σε ρεπορτάζ μας το Γενάρη του 2020. Η  πλατεία κατασκευάστηκε με δωρεά της Μαίρης και του Γιώργου Μαντζή, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ακόμα και σήμερα υπάρχει υπόγειο δίκτυο φωτισμού, αλλά ουδέποτε πέρασαν σε αυτό τα καλώδια! Έτσι αν κάποιος περάσει από το σημείο, θα δει έναν κώνο στη μέση του πάρκου, που προφανώς τοποθετήθηκε για να μη σκοντάψει άνθρωπος, αλλά και δεκάδες τρύπες με βίδες που εξέχουν, εκεί που κάποια στιγμή θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί οι κολώνες με τις λάμπες.

Της Βίκυς Βετουλάκη