eTwinning πρόγραμμα “Greenkids” στο Δημοτικό Σχολείο Εύας

eTwinning πρόγραμμα “Greenkids” στο Δημοτικό Σχολείο Εύας

Σε συνεργασία με σχολεία από Ιταλία, Τουρκία και Ρουμανία

Στο eTwinning πρόγραμμα “Greenkids”, σε συνεργασία με σχολεία από Ιταλία, Τουρκία και Ρουμανία, συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Εύας κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2020-21 με την εκπαιδευτικό της Γ΄τάξης, Θεοπούλα-Πωλίνα Ορφανίδου και τους μαθητές της.

«Πρόκειται», όπως αναφέρεται σχετικά, για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αφύπνιση των μαθητών σχετικά με το περιβάλλον. Θέματα που απασχολούν όλους μας, όπως η ρύπανση του νερού – αέρα – γης, η προστασία άγριας ζωής, η υπερθέρμανση του πλανήτη, στάθηκαν αφορμή για να ερευνήσουμε, να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε με παιδιά και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών, να προτείνουμε λύσεις, να συντονίσουμε τις δράσεις τους και, φυσικά, να περάσουμε όμορφα μαθαίνοντας! Όλες αυτές οι δράσεις έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), που έχουν δημιουργηθεί από την ομάδα των εκπαιδευτικών, ελπίζοντας ότι θα μεγαλώσει η παρέα των Greenkids και θα είμαστε

όλοι πιο υπεύθυνοι απέναντι στη φύση, στην πηγή ζωής μας.

Facebook https://www.facebook.com/greenkidsproject

Instagram https://www.instagram.com/accounts/onetap/?next=%2Fgreennnkids%2F

Blog https://greenkidsetwinning2021.blogspot.com/

-Αρχικά γνωριστήκαμε μεταξύ μας σε διάφορα webinars που οργανώσαμε.

-Κάναμε πειράματα σχετικά με τη μόλυνση του περιβάλλοντος και δημιουργήσαμε τα videos μας.

-Έπειτα φτιάξαμε κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και πραγματοποιήσαμε ψηφιακή έκθεση με τις κατασκευές όλων των παιδιών.

-Επίσης δημιουργήσαμε ηλεκτρονικό περιοδικό με τα posters που σχεδίασαν τα παιδιά για τη μόλυνση νερού-αέρα-γης, αφού χωρίστηκαν με τρόπο ώστε όλες οι χώρες να συμμετέχουν σε όλες τις ομάδες.

-Οργανώσαμε ενημερωτικό webinar για την υπερθέρμανση του πλανήτη μας και ακολούθησε η δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου με τίτλο “Up to Us”, με τα posters των παιδιών.

-Φυσικά δεν παραλείψαμε να μιλήσουμε για τους κινδύνους του διαδικτύου, ώστε να παραμένουμε ασφαλείς μέσα από την πλοηγήσή μας κατά τη διάρκεια της έρευνας, αλλά και γενικότερα. Έτσι ετοιμάσαμε videos.

-Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για τα απειλούμενα είδη εξαφάνισης, δημιουργήσαμε τα δικά μας σταυρόλεξα, με ερωτήσεις και απαντήσεις των παιδιών, παίξαμε παιχνίδια όπως το quiz, “σωστό-λάθος” και ολοκληρώσαμε το δικό μας animation video!

Στο τέλος έγινε η παρουσίαση του έργου μας στους γονείς, αλλά και σε όλους τους φίλους και τις φίλες μας!!

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!

Συγχαρητήρια σε όλα τα Greenkids και στους υπέροχους γονείς – κηδεμόνες τους!».