Αναδιάρθρωση σχολείων: Ανυποχώρητες οι δύο πλευρές, με τα μαθήματα να χάνονται…

Αναδιάρθρωση σχολείων: Ανυποχώρητες οι δύο πλευρές, με τα μαθήματα να χάνονται…

Στο Διοικητήριο Καλαμάτας βρέθηκαν ξανά χθες μαθητές, γονείς, δάσκαλοι, αυτοδιοικητικοί, αλλά αυτή τη φορά και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και κομμάτων, προκειμένου να εκφράσουν στη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη, τη διαφωνία τους για την υποβάθμιση σε διάφορα Δημοτικά Σχολεία της Μεσσηνίας.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθεί το αίτημά τους, με τη διευθύντρια να τους απαντά ότι το θέμα έχει λήξει και ότι θα πρέπει οι μαθητές να επιστρέψουν στην τάξη τους.

Ειδικότερα, στον 6ο όροφο του Διοικητηρίου μετέβη επιτροπή που συνομίλησε για ακόμα μια φορά με την κα Θεοφανεία Σιούτη.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Πρωτοβάθμια Μεσσηνίας εξήγησε στα μέλη της επιτροπής ότι ο εξορθολογισμός των σχολείων δεν έγινε μόνο βάσει του αριθμού των μαθητών, αλλά και με παιδαγωγικά και διδακτικά κριτήρια, ενώ η ίδια δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο.

Η κα Σιούτη εξήγησε ακόμη ότι η ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου δεν εξαρτάται πάντα από τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και κάλεσε τους εκπροσώπους με τους οποίους συνομίλησε να αφήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα και τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας να έχουν άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, θέλει τη συνεργασία με τους γονείς κι αυτό έχει φανεί με τις συναντήσεις που ήδη έχει κάνει, καθώς σε κανέναν δεν έχει αρνηθεί συζήτηση, με επιχειρήματα όμως.

Σχετικά με την αναφορά που έγινε από γονείς για αιφνιδιασμό τους από την απόφαση, η κα Σιούτη απάντησε ότι αρχικά αυτό που έγινε δεν είναι υποβάθμιση στα συγκεκριμένα σχολεία. Η οργανικότητα κάθε σχολείου παραμένει ως έχει, απλά η λειτουργικότητα λόγω του πολύ μικρού αριθμού μαθητών δε γίνεται να είναι μεγαλύτερη.

Κλείνοντας τη συζήτηση η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας ζήτησε από τους γονείς να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους, για να συμπληρώσει ότι οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να στερούν από τα παιδιά τους το μάθημα.

Μάλιστα, τους ενημέρωσε ότι έχει δοθεί εντολή στους δασκάλους να ξεκινήσουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού κατά την ίδια υπήρξαν περιπτώσεις που μαθητές θέλησαν να παρακολουθήσουν μαθήματα, αλλά σημειώθηκαν κωλύματα.

Μετά τη συζήτηση με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας οι εκπρόσωποι μετέβησαν στο ισόγειο του κτηρίου όπου ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι αντέδρασαν με τις απαντήσεις που έλαβαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ανακληθεί η απόφαση για τα συγκεκριμένα σχολεία.
Π.Μπ.