Με συμμετοχή η διαμαρτυρία για το Μουσείο της Χώρας

Με συμμετοχή  η διαμαρτυρία για το Μουσείο της Χώρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία οργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας την Κυριακή το πρωί για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και κτηριακής αναβάθμισης του Μουσείου Χώρας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι της Χώρας αλλά και των γύρω περιοχών.

Από την πλευρά των επίσημων προσκεκλημένων συμμετείχαν ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος, ενώ από την πλευρά του Δήμου Πύλου- Νέστορος ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Δημήτρης Καφαντάρης, Ηλίας Κανάκης και Δημήτρης Βρεττάκος. Παρών ήταν και ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Γιώργος Μακρής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Διονύσιο Δημητρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη του μουσείου από την Πολιτεία εδώ και δεκαετίες. Τόνισε δε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και κτηριακής αναβάθμισης άμεσα, προκειμένου, εκτός από τα υπάρχοντα εκθέματα, να φιλοξενηθούν και τα πρόσφατα ευρήματα από τον τάφο του αρχαίου πολεμιστή και των θολωτών τάφων. Αναφέρθηκε στην αναμενόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που αυτή θα δώσει στον τόπο, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των δυο οδικών αξόνων, Χώρα-Κορυφάσιο και Χώρα-Καζάρμα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος, όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές αναφέρθηκαν στις δυο απορρίψεις του έργου, κάτι που απέδωσαν σε λάθη, και διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και θα βρει το δρόμο της υλοποίησης.

Από την πλευρά του, το Κοινοτικό Συμβούλιο Χώρας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ως Κοινοτικό Συμβούλιο ευχαριστούμε θερμά όλους τους προαναφερθέντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, για τη στήριξή του στον αγώνα μας να αποκτήσει επιτέλους η Δ.Κ. Χώρας ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο αντάξιο της ανεκτίμητης  πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ευχαριστούμε θερμά το “Αρχείον Πολιτισμού” και τον εκπρόσωπό του κύριο Λεκάκη για την παρουσία του, και τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι με τη δυναμική τους παρουσία, πολλά πράγματα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε, δίνοντας προοπτική και προκοπή στον τόπο μας».