Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ Υπουργείον της Προνοίας εξήτησε τηλεγραφικώς πληροφορίας περί του αν αληθεύη η είδησις ότι ο Δήμος Καλαμών προτίθεται να κατεδαφίση τα εν τη πλατεία Μαυρομιχάλη προσφυγικά εργαστήρια και παρεκάλεσε να μη πραγματοποιηθή η σκέψις αυτή πριν ή προγενεστέρως ειδοποιηθή το εν λόγω Υπουργείον.

Ο Δήμαρχος απήντησεν ότι τοιαύτη απόφασις εισέτι δεν ελήφθη, καλόν όμως θα ήτο το Υπουργείον να λάβη μέτρα δια τους εν τη πλατεία Μαυρομιχάλη, μιας των αρτηριών της πόλεως, εγκατεστημένους πρόσφυγας, οίτινες έχουν λάβει μέρος της αποζημιώσεως αυτών και έχουν καταστή και στοιχεία αυτάρκη, διότι πλην των άλλων και λόγοι αισθητικοί επιβάλλουν την κατεδάφισιν των παραπηγμάτων.

-ΕΙΣ το χωρίον Λέζαγα και εντός της οικίας του Γεωργ. Λυμπεροπούλου εν η εφιλοξενείτο ο εκ Μεσσήνης αγωγεύς Δ. Ηλιόπουλος μετέβησαν οι Θεόδ. Μανικάκης και Ανδρ. Μανικάκης, έχοντες προηγουμένας αφορμάς κατά του φιλοξενουμένου και εισελθόντες εντός της οικίας επετέθη κατ’ αυτού ο Θεόδ. Μανικάκης δια μαχαίρας τραυματίσας αυτόν επικινδύνως εις την κεφαλήν. Αμφότεροι οι δράσται συλληφθέντες παρεπέμφθησαν εις τον Εισαγγελέα.

-ΥΠΟ του μεταβατικού αποσπάσματος συνελήφθη ο φυγόποινος Γεώργιος Μπόιμπας ή Μπουρλάς εκ του χωρίου Χαλαζονίου του Δήμου Ερήνης, υπό του σταθμού δε Τσερνίτσης η φυγόποινος Σοφία θυγάτηρ Γ. Λαθούρη.