Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ την πρωίαν ο Γεώργιος Θ. Παναγιωτόπουλος, ετών 58, εργάτης, καταγόμενος εκ του χωρίου Τζιτζώρι, ενώ προσεπάθη να θέση δυναμίτιδα όπως αποκόψη λίθους προς κατασκευήν γεφυριδίου τινός παρά την θέσιν Μασουρίδι της περιφερείας Μεσσήνης, εξερράγη το φυσίγγιον της δυναμίτιδος εις τας χείρας του, αποκοπέντων όλων των δακτύλων της δεξιάς και τυφλωθέντος εις τον δεξιόν οφθαλμόν.

Ο τραυματισθείς έτυχεν των πρώτων βοηθειών εν Μεσσήνη, μεταφερθείς το απόγευμα ενταύθα, μετηνέχθη εις το Αλεξανδράκειον Νοσοκομείον όπου όμως δεν εγένετο δεκτός, κατόπιν περιήχθη εις διαφόρους κλινικάς, τη επεμβάσει δε της αστυνομικής αρχής επετράπη η μεταφορά του εις το Αλεξανδράκειον παρά του διαχειριστού αυτού Θ. Κουτσομητοπούλου.

-ΕΙΣ την τοποθεσίαν Κάκοσι της περιφερείας Βερβίτσης της Ανδριτσαίνης οι Ι. Κοτρουδάκης και Ν. Καππάς, ποιμένες, έχοντες προηγουμένας αφορμάς συνεπλάκησαν κτυπήσαντος του δευτέρου τον πρώτον δια λίθων, ο δε Ν. Καππάς λαβών το όπλον του εκ του παρακειμένου προιμνιοστασίου του επυροβόλησεν τον Κοτρουδάκην άπαξ ανεπιτυχώς. Ο Καππάς συλληφθείς παρεπέμφθη εις τον ενταύθα Εισαγγελέα κατηγορούμενος και επί παρανόμω οπλοφορία.