Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΖΕΣΤΗ, ολίγη σκόνη, πολύς εκνευρισμός των τελευταίων ημερών. Αλλοίμονον σ’ εκείνους, οι οποίοι δεν θα δυνηθούν να πάρουν τα βουνά και θα είναι υποχρεωμένοι να ξεροψήνονται εις την Σαχάραν των καλαματιανών δρόμων.

-Η Αλωνίσταινα εφέτως θα συγκεντρώση πολλάς οικογενείας από εδώ, χάρις εις την εντατικήν προπαγάνδαν ενός πολυτεχνίτου «παράγοντος».

-ΤΑ φυτευθέντα παρά του Δήμου δενδρύλλια φαίνεται ότι δεν πρόκειται ευτυχώς να μαρανθούν. Τα πλείστα εξ αυτών εγγυώνται με την ανάπτυξίν των, ότι μέχρι του επομένου έτους θα είναι τέλεια δένδρα.

– ΤΗΝ πρωίαν της χθες απέδρασεν εκ της οικίας του Χ. Χρηστέα κειμένης εις την οδόν Αβίας η υπηρέτριά του Γιαννούλα Γκιουλέ καταγομένη εκ του χωρίου Διαβολίτσι, συναποκομίσασα και είδη ρουχισμού αξίας 2.500 δραχμών. Η αστυνομία ενεργεί ανακρίσεις.

-ΤΟ εσπέρας της παρελθούσης Κυριακής μεταξύ της ενάτης και δεκάτης ώρας ο Κωνσταντίνος Νικολακέας ή Ευαγγελάκος, κατοικών εν Γιαννιτσανίκοις, εφόνευσεν πυροβολήσας πεντάκις δια περιστρόφου την αδελφήν του Μαρίαν σύζυγον Δ. Πόταρη. Εις τον φόνον προέβη ο Νικολακέας, διότι είχεν πληροφορηθή ότι η αδελφή του είχεν ερωτικάς σχέσεις μετά του μνηστήρος της αδελφής της Χ. Μπερδέση, του συζύγου απόντος εις την Αμερικήν. Ο δράστης μετά τον φόνον ετράπη εις φυγήν μη συλληφθείς εισέτι παρά των αστυνομικών οργάνων.