Συνάντηση του Ανοιχτού Δήμου με τους Οικολόγους Πράσινους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Καλαμάτας

Συνάντηση του Ανοιχτού Δήμου με τους Οικολόγους Πράσινους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Καλαμάτας

Συνάντηση της Δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» με τον συν εκπρόσωπο των «Οικολόγων Πράσινων» κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο και την Περιφερειακή Σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος», κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, στο πλαίσιο των επισκέψεων και συναντήσεων των «Οικολόγων Πράσινων» με αυτοδιοικιτικές παρατάξεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

  Τα μέλη του «Ανοιχτού Δήμου», ο Δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, και ο Νίκος Χριστόπουλος ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των «Οικολόγων Πράσινων» για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που υφίστανται στον Δήμο Καλαμάτας, όπως:

  • Η ατελής και ατελέσφορη διαχείριση απορριμμάτων που πραγματοποιείται στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου και οι επιπτώσεις που προκαλούνται στο περιβάλλον από τα στραγγίσματα που καταλήγουν στο φαράγγι του Νέδοντα.
  • Η μόλυνση που παρατηρείται στον ποταμό Άρι, στην αποστραγγιστική τάφρο «Μουτελάκη» και κατά επέκταση στην Δυτική παραλία Καλαμάτας από την λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού και της βιομηχανικής δραστηριότητας, την τεράστια ποσότητα λυματολάσπης που βρίσκεται επί χρόνια στην ύπαιθρο και έχει χαρακτηριστεί ως «περιβαλλοντική βόμβα» και την δυσοσμία που κατακλύζει την ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος.
  • Το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας και την επιχωμάτωση της ακτής με στόχο την ανέγερση εμπορικών κέντρων.
  • Τους έντονους προβληματισμούς και επιφυλάξεις για τον σχεδιασμό Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Δυτικής παραλίας.

Τέλος, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία και την συνεργασία για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία της Καλαμάτας.