Πολυλίμνιο: Τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα δείχνουν την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων

Πολυλίμνιο: Τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα δείχνουν την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων

«Πάγωσαν» για άλλη μια φορά χθες τα δημοσιογραφικά γραφεία, όταν έφτασε η πληροφορία ότι είχε συμβεί νέο ατύχημα στο Πολυλίμνιο, με τις αναμνήσεις από το 2016 και από το 2019 να ξεπηδούν και ευχόμενοι να μην είναι κάτι πολύ κακό.

Άλλος ένας άνθρωπος, λοιπόν, τραυματίσθηκε, ευτυχώς ελαφρά, όμως χρειάσθηκε κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της γυναίκας στο νοσοκομείο.

Τα δυσάρεστα περιστατικά, που συμβαίνουν συνεχώς σε αυτό το απείρου κάλλους φυσικό τοπίο, δείχνουν ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο και δε θα τον σταματήσει μια απλή ταμπέλα που αναγράφει «εισέρχεσθε με δική σας ευθύνη». Κατά συνέπεια, οι φορείς που νοιάζονται για την περιοχή και τους ανθρώπους που την επισκέπτονται, ακόμα κι αν «δεν έχουν την αρμοδιότητα» πρέπει σοβαρά να συζητήσουν για το τι πρέπει να γίνει.

Πολλά ατυχήματα
Τον Αύγουστο του 2016 η 24χρονη Παρασκευή από την Πάτρα έχασε τη ζωή της, με την αδελφή της και τη φίλη της να τραυματίζονται, από κατολίσθηση.

Τον Ιούνιο του 2019 ένας 22χρονος έχασε τη ζωή του, όταν έκανε βουτιά από βράχο σε μία από τις λίμνες.

Μικροατυχήματα έχουν συμβεί κι άλλες χρονιές, ενώ χθες το μεσημέρι μια 55χρονη γυναίκα τραυματίσθηκε όταν γλίστρησε και έπεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δεν τραυματίσθηκε σοβαρά και κλήθηκε το ΕΚΑΒ στην περιοχή, όμως δεν μπορούσε να προσεγγίσει το φορείο. Έτσι, κλήθηκε η Πυροσβεστική και έσπευσε στην περιοχή κλιμάκιο από την Πυροσβεστική Γαργαλιάνων με 4 οχήματα και 7 πυροσβέστες και επικεφαλής το διοικητή της υπηρεσίας.

Οι πυροσβέστες μετέφεραν την τραυματισμένη γυναίκα μέχρι το σημείο που μπορούσε να προσεγγίσει το ασθενοφόρο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Προβληματίζουν
Πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η δίκη για το θάνατο της άτυχης Παρασκευής από την Πάτρα και το πρώτο δικαστήριο έκρινε ότι ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως είναι ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας (άσκησαν έφεση) και αθώοι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, που επίσης ήταν κατηγορούμενοι.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης το θέμα του Πολυλιμνίου απασχόλησε για άλλη μια φορά το Σώμα, με δημοτικούς συμβούλους να ρωτούν τη Δημοτική Αρχή για το καθεστώς υπό το οποίο λειτουργεί ο χώρος και το δήμαρχο να απαντά ότι λειτουργεί με αυστηρούς περιορισμούς, ενώ υπάρχει σήμανση ότι ο κάθε επισκέπτης το διασχίζει με δική του ευθύνη.

Τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα στο συγκεκριμένο χώρο, όμως, αποδεικνύουν ότι άμεσα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που δε θα επιτρέψουν να συμβούν άλλα τέτοια περιστατικά και θα προστατεύσουν – όσο το δυνατόν- ακόμα κι  αυτόν που δεν αντιλαμβάνεται σε όλη του την έκταση το τι σημαίνει «επικινδυνότητα» και «εισέρχεσθε με δική σας ευθύνη»…

Της Βίκυς Βετουλάκη