Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο αφιχθείς υδρολόγος Σαπιάς, όστις μετεκλήθη υπό του Δήμου, έκαμεν έναρξιν των εργασιών αυτού προς σύνταξιν υδρολογικής μελέτης. Ο Σαπιάς θα εξετάση διάφορα μέρη δια να κρίνη ποία είναι η πλέον οικονομική και η πλέον σκόπιμος μεταφορά υδάτων δια την ύδρευσιν της πόλεως.

ΜΕΤΑ 5 ή 6 ημέρας ο μετακληθείς υδρολόγος θα έχη επισκεφθή όλους τους πέριξ τόπους εις ους υπάρχουν ρέοντα ύδατα από του Πηδήματος μέχρι της Αλαγωνίας, θα κάμη δε την συγκριτικήν αυτού μελέτην, ην και θα υποβάλη εις τον Δήμον. Θα παραμείνη ενταύθα περί τας 15 ημέρας. Πάντως η ύδρευσις της πόλεως κατά την ανακοίνωσιν του Σαπιά θα γίνη δια ρεόντων και ουχί δι’ υπογείων υδάτων.

-ΠΕΡΙ την 2αν μεταμεσονύκτιον ώραν της προπαρελθούσης νυκτός εις την ανατολικήν πλευράν της Παραλίας ο Διονύσιος Μακρής μετά του Παναγιώτου Κολιδάκου περιήλθον εις έριδα μετά του πρόσφυγος Γεωργοπούλου, του οποίου η έγγαμος και εν διαστάσει μετά του συζύγου της ευρισκομένη αδελφή του ευρίσκετο μετ’ αυτών εν τη ακτή. Ούτοι συλληφθέντες υπό της αστυνομίας εισήχθησαν εις το αυτόφωρον καταδικασθέντος μόνον του Κολιδάκου εις τετραήμερον κράτησιν.