Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΥΝΕΚΡΟΤΗΘΗ εν Στέρνα Γεωργικόν και Συνεταιρικόν Συνέδριον, αι εργασίαι του οποίου διήρκεσαν δύο ημέρας. Παρέστησαν ο Νομοκτηνίατρος Σακελαρίου, οι γεωπόνοι Μασούρας και Δικαίος, ο διευθυντής της Γεωργικής Σχολής Γεωπόνος Τσόλκας, οι επόπται των Συνεταιρισμών Χάψας και Σταθόπουλος, ο διευθυντής της Κεντρικής Αγροτικής Τραπέζης Τερζάκης, οι δημοδιδάσκαλοι, διδασκάλισσαι της περιφερείας. Προσήλθον δε όλοι οι συνεταιρισμοί των πέριξ Κοινοτήτων Χαστέμης, Αριστομένους, Στρέφι, Λοΐ κ.λπ.

ΤΗΝ έναρξιν του Συνεδρίου έκαμεν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Λοΐ ιερεύς Γεώργιος Παπανικολάου, όστις έδωσεν τον λόγον εις τον Γεωπόνον Μασούραν. Ο Μασούρας ωμίλησεν γενικώς περί των καλλιεργειών της περιφερείας και της καταπολεμήσεως των διαφόρων ασθενειών και καθοδήγησεν επί τούτου τους αγρότας.

ΤΟΝ Μασούραν διεδέχθη ο νομοκτηνίατρος Σακελλαρίου, όστις ωμίλησε περί των ασθενειών των κτηνών και της βελτιώσεως της ράτσας τούτων, τοις εγνώρισεν δε, ότι διέκρινεν επικίνδυνον νόσον των ζώων και έδωσεν τας αναγκαιούσας οδηγίας.

ΤΗΝ 7ην εσπερινήν εκηρύχθη η λήξις της επί διήμερον μεγάλης συγκροτήσεως των κοινοτήτων του Αριστομένους.