Μαίνεται η φωτιά στην Άνω Μεσσηνία

Μαίνεται η φωτιά στην Άνω Μεσσηνία

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στην Άνω Μεσσηνία. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή, η φωτιά καίει κοντά στο χωριό Φίλια του Δήμου Οιχαλίας. Δίνεται μάχη να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς, καθώς υπάρχουν φόβοι για επιδείνωση αργότερα λόγω δυνατών ανέμων.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα, που προσεγγίζουν για εφοδιασμό την Ανατολική παραλία της Καλαμάτας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σ. Αναστασόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ζήτησε να γίνουν όλες οι προσπάθειες να ανοίξει η νέα Εθνική οδός, που παραμένει κλειστή στο ύψος της γέφυρας της Τσακώνας. Ζήτησε επίσης να διατεθούν εναέρια μέσα για να γίνει εφικτή η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Νέα Εθνική Οδό και να μην επεκταθεί η φωτιά στους παρακείμενους οικισμούς.

Για το μέτωπο του Βλαχόπουλου, είπε πως τα μηχανήματα του δήμου έφτιαξαν την νύχτα αντιπυρικές ζώνες και βοήθησαν να αποκοπεί η πορεία της φωτιάς προς το χωριό. Για την Άνω Μεσσηνία και το χωριό Δεσύλλα, είπε πως δεν κινδυνεύει, αλλά το χωριό Φίλια έχει μέτωπο σε εξέλιξη.