Μαύρη Τρίτη για τη Μεσσηνία -Τεράστιες εκτάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες

Μαύρη Τρίτη για τη Μεσσηνία -Τεράστιες εκτάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες

Τρεις μεγάλες φωτιές έκαιγαν στη Μεσσηνία ταυτόχρονα χθες, με σοβαρότερη αυτή που ξεκίνησε τη Δευτέρα ανάμεσα σε Βασιλίτσι και Χρυσοκελλαριά.

Η συγκεκριμένη φωτιά, ενώ φαινόταν χθες το πρωί ότι ήταν υπό έλεγχο και ήταν θέμα χρόνου να σβήσει, ξαφνικά αναζωπυρώθηκε και κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα, ενώ δε γλίτωσαν και σπίτια, ειδικά στον οικισμό του Αγίου Νικολάου, καθώς και στα Λειβαδάκια.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα στους ευρισκόμενους στις περιοχές Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, Άγιος Γεώργιος στάλθηκε μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που τους καλούσε να εκκενώσουν τις περιοχές και να κινηθούν προς την Κορώνη.

Δεύτερη φωτιά ήταν αυτή στο Βλαχόπουλο και ειδικότερα στον ορεινό όγκο του Μαγκλαβά, όπου έκαψε αγροτοδασική έκταση, καθώς και ελαιόδεντρα.
Εκεί επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Η τρίτη εστία ήταν στην πλευρά της Μάνης και ειδικότερα στα σύνορα Μεσσηνίας-Λακωνίας στην Καστάνια, κάτω από το μοναστήρι της Παναγίας Γιάτρισσας.
Εκεί επιχείρησαν 55 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 1 ελικόπτερο, 2 αεροσκάφη, ενώ υπήρξε συνδρομή από εθελοντικές ομάδες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Π.Μπ.