Μεσσηνία: Το ελικόπτερο της Αστυνομίας εντόπισε χασισοφυτεία

Μεσσηνία: Το ελικόπτερο της Αστυνομίας εντόπισε χασισοφυτεία

Άλλη μια χασισιοφυτεία «ξετρύπωσε» με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην περιοχή της Τριφυλίας, με τους αστυνομικούς της να προχωρούν σε μια σύλληψη.

Και μπορεί να είναι σχετικά μικρή σε αριθμό δέντρων, αλλά σε μέγεθος εξέπληξαν τους αστυνομικούς, μιας και έφταναν τα 3 μέτρα, ενώ αξιοπρόσεκτη ήταν η ευρωστία και η πολυκλαδικότητά τους.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο
Στο πλαίσιο καταπολέμησης της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, αρχικά από το ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίσθηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην αγροτοδασική περιοχή «Πάνιτσα» στο χωριό Φλόκα του Δήμου Τριφυλίας.

Ακολούθως αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξερεύνησαν την περιοχή και εντόπισαν και από εδάφους τη χασισοφυτεία.

Ακολούθησε το πρωί της Τρίτης οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η φυτεία είχε καλλιεργηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο.

Σύλληψη
Οι αστυνομικοί μέτρησαν συνολικά 12 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο. Τα δενδρύλλια ποτίζονταν με υδροσωλήνα που κατέληγε σε σταυλική εγκατάσταση διπλανού αγροκτήματος.

Για τη χασισοφυτεία συνελήφθη 62χρονος, ιδιοκτήτης του διπλανού αγροκτήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ο συγκεκριμένος αποδέχθηκε στους αστυνομικούς την καλλιέργεια των συγκεκριμένων δενδρυλλίων, ενώ και στο παρελθόν έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο 62χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη