Ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη

Ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη

Με λαμπρότητα τίμησαν και φέτος την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας, ιστορικό τόπο της έδρας της Μητροπόλεως Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας και Ολυμπίας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες σχεδόν όλοι και προσευχόμενοι για υγεία και για Θεία Βοήθεια στις δύσκολες στιγμές των πυρκαγιών που πλήττουν την πατρίδα, όπως και προχθές στο διπλανό Μουζάκι.

Προχθές τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός. Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, αρκετοί πιστοί από τη Χριστιανούπολη, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και γειτονικές κοινότητες μετέβησαν στο Βυζαντινό Μνημείο του ιστορικού Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ανάβοντας ευλαβικά ένα κερί και προσκυνώντας την Ιερή Εικόνα. Μετά τον Όρθρο, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα.

 Όπως συνηθίζεται, μετά τον εκκλησιασμό, στη βρύση, στην πλατεία του χωριού με τα κανάλια και το κρυστάλλινο νερό, αρκετοί απόλαυσαν τον καφέ και το αναψυκτικό τους και παραδοσιακούς μεζέδες, απολαμβάνοντας  και την ξεχωριστή ομορφιά και αισθητική του περιβάλλοντος. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ευλαβικά, μεταξύ άλλων, ο οικοδεσπότης και δραστήριος πρόεδρος της Κοινότητας Χριστιανούπολης, Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο εορτάζων αντιδήμαρχος, Σωτήρης Μπακούρος, η αντιδήμαρχος Μαρία Παναγοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Καναλουπίτης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου