Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΞ αιτίας του εγγράφου της αστυνομίας, σχετικώς με την καθαριότητα, ο Δήμαρχος απηύθυνεν αναφοράν προς την Νομαρχίαν, δι’ ης καθιστά γνωστόν ότι ο επόπτης καθαριότητος, τον οποίον πολλάκις εκάλεσεν, εδήλωσεν ότι η καθαριότης ενεργείται καλώς και εζήτησε να καταγγελθούν παρά πολιτών συγκεκριμέναι παραλείψεις του εργολάβου.

ΕΠΙ τη ευκαιρία του εγγράφου αυτού ο Δήμαρχος αναφέρει ότι η τήρησις της καθαριότητος δεν είναι μόνον έργον του Δήμου, αλλά και της Αστυνομίας, προς ην απηύθυνεν επανειλημμένα έγγραφα χωρίς να λάβη απάντησιν, τόσον δια την μεταβολήν της κοίτης του Νέδοντος εις αφοδευτήριον, όσον και δια την περιφοράν των χοίρων και την μη εφαρμογήν ποικίλων παλαιών αστυνομικών διατάξεων, αίτινες θα συνέτεινον εις το να υπάρχη εν τη πόλει καθαριότης.

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι καίτοι το εζήτησε, δεν απεσπάσθη όπως άλλοτε υπαξιωματικός της Χωροφυλακής δια την επίβλεψιν της διενεργείας της καθαριότητος.

  • ΚΑΤΑ χθεσινάς πληροφορίας εις την περιοχήν του χωρίου Δαλακλή και εις θέσιν Καλύβια, εξερράγη πυρκαϊά αποτεφρώσασα αρκετήν έκτασιν ελαιοδένδρων και σταφιδαμπέλων, των οποίων η ολική ζημία υπολογίζεται εις 600.000 δραχμών. Η πυρκαϊά ήτο τυχαία, κατεσβέσθη δε τη συνδρομή των προσδραμόντων κατοίκων του άνω χωρίου.