Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΑΛΙΟΧΩΡΑ ΑΒΙΑΣ. Την παρελθούσαν Τρίτην περί ώραν 9.30 π.μ. εν τω όρμω του χωρίου μας, λέμβος δεδεμένη εκ της πρύμνης του ατμοπλοίου του εκτελούντος την συγκοινωνίαν των λακωνικών παραλίων και συρομένη υπ’ αυτού ανέτρεψε την λέμβον του Νικ. Ζωγράφου εφ’ η επέβαινον και δύο επιβάται παραληφθέντες εκ του ατμοπλοίου.

ΕΚ των εν τη λέμβω ο μεν επιβάτης Πέτρ. Παπαδέας εκ Κιτριών μετά του λεμβούχου ερρίφθησαν μακράν της λέμβου και κολυμβώντες κατόρθωσαν να διασωθώσιν εις ετέραν προσηραγμένην λέμβον, ο δ’ έτερος επιβάτης Μιχ. Κουλουφάκος έμεινε κάτωθεν της ανατραπείσης λέμβου εμποδιζόμενος υπό του ιστού.

ΠΟΛΛΟΙ των κατοίκων Παλαιοχώρας παρακολουθούντες εκ της παραλίας το τραγικόν συμβάν, έμειναν κατάπληκτοι καταληφθέντες υπό εξαιρετικής συγκινήσεως και ταραχής, αλλ’ ο λοχαγός του Πεζικού Διον. Μοιραίας έσπευσε δρομαίως, ώθησεν εκ της ακτής ευρισκομένην εκεί λέμβον μετά του αδελφού του και ταχύτατα σπεύσαντες επανέφεραν εις την θέσιν της την ανατραπείσαν λέμβον ανασύραντες παρά πάσαν προσδοκίαν ζώντα τον Μιχ. Κουλουφάκον, ευλογούντα τους σωτήρας του.

ΟΥΤΩ δεν εθρηνήσαμεν θύματα, χάρις εις την ετοιμότητα και ηλεκτρικήν σπουδήν των αδελφών Μοιρέα, εις ους οφείλεται δίκαιος έπαινος. Επιβάς ετέρας λέμβου και ο Κων. Μανωλέας έφθασε βραδύτερον.