Ραφτόπουλο: Εκδήλωση τιμής στον οπλαρχηγό του ’21 Αναστάση Γυφτάκη

Ραφτόπουλο: Εκδήλωση τιμής στον οπλαρχηγό του ’21 Αναστάση Γυφτάκη

Εκδήλωση τιμής στον οπλαρχηγό και ήρωα της Επανάστασης του ’21 Αναστάση Γυφτάκη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Ραφτόπουλο, όπου είναι η γενέτειρά του.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δήμο Τριφυλίας, την Κοινότητα Ραφτόπουλου, την Κοινωφελή Επιχείρηση δήμου Τριφυλίας, την «Επιτροπή Ελλάδα, Τριφυλία 1821 -2021» και το Σύλλογο Απανταχού Ραφτοπουλαίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θ’ ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος στο χώρο μπροστά στην προτομή του Αναστάση Γυφτάκη, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού.

Στις 7.50 μ.μ. θα εκφωνηθούν χαιρετισμοί.  Στις 8.00 μ.μ. θα εκφωνηθεί ομιλία με θέμα «Ο Αγωνιστής και Ήρωας του 1821 Αναστάσης Γυφτάκης», με ομιλητή τον πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Ραφτοπουλαίων, Αναστάσιο (Τάσο) Γυφτάκη.

Στις 8.20 μ.μ. θα γίνει ξενάγηση στην υπαίθρια έκθεση όπλων και κειμηλίων από τους “ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ”. Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τμήματα του ΜΕΣΚ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου