Ανάπλαση Αναγνωσταρά: Το πρόβλημα με τον ανάδοχο διαιωνίζει… την έναρξη υλοποίησης

Ανάπλαση Αναγνωσταρά: Το πρόβλημα με τον ανάδοχο διαιωνίζει… την έναρξη υλοποίησης

Το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, εδώ και κάποιους μήνες. Η καθυστέρησή του είναι πανθομολογούμενη, αλλά το πότε θα υλοποιηθεί μάλλον θα μας το πουν οι… χαρτορίχτρες.

Κι αυτό, γιατί όταν ρωτήθηκε σχετικά χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ούτε λίγο-ούτε πολύ φάνηκε να μη γνωρίζει αν θα ξεκινήσει.

Να σημειώσουμε ότι η παρέμβαση είχε αρχικά προγραμματιστεί αμέσως μετά το Πάσχα (σ.σ. η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2020).

Απαντώντας ποιος είναι ο λόγος που δεν ξεκινά το έργο, ο δήμαρχος ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο ανάδοχος ζητάει διάφορα στοιχεία, τα οποία ο Δήμος παρέχει, παρότι μερικά από αυτά δεν είναι υποχρεωμένος να τα δώσει.

Άφησε, λοιπόν, να εννοηθεί ότι ο Δήμος είναι απόλυτα συνεπής, ενώ αντίθετα ο ανάδοχος “δεν έχει καμία δικαιολογία” στην καθυστέρηση έναρξης του έργου…

Επιπλέον, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος τηρεί με τυπικότητα τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως έκανε, σημείωσε, και στο έργο αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, όπου έχει κινηθεί η διαδικασία για να κηρυχθεί ο ανάδοχος έκπτωτος.

Και στα δύο αυτά έργα ο ανάδοχος είναι ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τη γεωφυσική διασκόπηση στην Αναγνωσταρά προχθές, ανέφερε ότι η εν λόγω έρευνα δεν είναι στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης, αλλά συνδέεται.

Είπε ειδικότερα ο δήμαρχος ότι, για να κάνει διασκόπηση στη χάραξη του νέου μεγάλου αγωγού υδρόδοτησης και ύστερα από δική του πρόταση, το Πολυτεχνείο αποδέχτηκε να κάνει δωρεάν διασκόπηση και στην Αναγνωσταρά, καθώς και σε κάποιους άλλους δρόμους της Καλαμάτας.
Α.Π.