Εμπλοκή με την έκδοση του 39χρονου κατηγορείται για το θάνατο της Μόνικα Γκιους

Εμπλοκή με την έκδοση του 39χρονου κατηγορείται για το θάνατο της Μόνικα Γκιους

Εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει στην έκδοση του 39χρονου Ρουμάνου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης συντρόφου του Μόνικα Γκιους, η οποία βρέθηκε θαμμένη στην αυλή του σπιτιού τους στην Κυπαρισσία, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του tvxs.gr

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο 39χρονος, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψή του, προσήχθη σε δικαστήριο του Άμστερνταμ, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, προκειμένου να δικαστεί για την πράξη αυτή.

Καθυστερεί η έκδοσή του
Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επιθυμεί να εκδοθεί στην Ελλάδα το συντομότερο, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του, και ότι θέλει να δικαστεί σε ελληνικό δικαστήριο, διότι το έγκλημα τελέσθηκε στην Ελλάδα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν έχει νομικό παραστάτη στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, κ. Νουλέζα, το δικαστήριο διέκοψε, ωστόσο δεν του έχει επιτραπεί μέχρι τώρα να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο κ. Νουλέζας επιχειρεί να συνεννοηθεί με τις ολλανδικές Αρχές και την αρμόδια εισαγγελική Αρχή στο Άμστερνταμ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης του 39χρονου στη χώρα μας.

Η ολλανδική Αστυνομία ανακοίνωσε στο Ρουμάνο ότι ίσως υπάρξει καθυστέρηση μέχρις ότου βρεθεί πτήση για την Αθήνα, ενώ η κράτησή του εκεί ίσως διαρκέσει ως 20 ημέρες μέχρι να εκδοθεί τελικά στην Ελλάδα.
Β.Β.