Κρεμάστηκε ο Ρουμάνος που είχε κατηγορηθεί για το «τσιμέντωμα» της Μόνικα

Κρεμάστηκε ο Ρουμάνος που είχε κατηγορηθεί για το «τσιμέντωμα» της Μόνικα

Νεκρός στο κελί του στις φυλακές Ναυπλίου βρέθηκε την Κυριακή το μεσημέρι ο 39χρονος Ρουμάνος που είχε προφυλακισθεί στις αρχές Οκτωβρίου για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του Μόνικα Γκιούς στην Κυπαρισσία, η οποία είχε βρεθεί «τσιμεντωμένη» στην αυλή του σπιτιού όπου διέμεναν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο Ρουμάνος την Κυριακή πήρε κανονικά μέρος στην πρωινή καταμέτρηση στις φυλακές Ναυπλίου και στη συνέχεια επέστρεψε στο κελί του. Στις 10.30 το πρωί ήταν η ώρα που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον είδαν ζωντανό, χωρίς να παρατηρήσουν, όπως είπαν, κάτι στη συμπεριφορά του. Περίπου δύο ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 12.15 σωφρονιστικός υπάλληλος τον βρήκε νεκρό στο κελί του. Είχε ανοίξει τη βρύση και είχε αυτοκτονήσει με λωρίδες σεντονιού. Κλήθηκε ασθενοφόρο και στο Νοσοκομείο του Άργους διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί έχει αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια.

«Τσιμεντωμένη»
Η 42χρονη Μόνικα είχε εξαφανιστεί από το Φεβρουάριο και την 1η Σεπτεμβρίου φέτος βρέθηκε θαμμένη και «τσιμεντωμένη» σε εμβρυακή στάση στην αυλή του σπιτιού όπου διέμενε στην Κυπαρισσία. Ο 39χρονος που είχε φύγει από την Ελλάδα παραδόθηκε στην Ολλανδία – αρνούμενος την κατηγορία – και εκδόθηκε στην Ελλάδα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Τα ίχνη της 42χρονης χάθηκαν ξαφνικά το Φεβρουάριο, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ακριβή ημέρα. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από συγγενείς τέσσερις μήνες μετά.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου διέμεναν με τον 39χρονο Ρουμάνο, όταν διαπίστωσε ότι σε σημείο της αυλής είχε πέσει φρέσκο τσιμέντο. Ειδοποίησε την Αστυνομία και όταν έσκαψαν αντίκρισαν τη σορό της γυναίκας.

Με την εξαφάνισή της είχε ασχοληθεί και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», όπου είχε καταγγελθεί ότι η 42χρονη βίωνε συχνά ενδοοικογενειακή βία και από τον πρώην σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της, αλλά και το σύντροφό της.

Ο 39χρονος Ρουμάνος, όταν η Μόνικα εξαφανίστηκε, είχε πει ότι θα έφευγε για τη Ρουμανία για να βρει καλύτερη δουλειά. Όταν είχε εντοπισθεί από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο Ρουμάνος είχε υποστηρίξει ότι η Μόνικα «ζει και βασιλεύει» και υπέδειξε άλλα πρόσωπα τα οποία πιθανότατα γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Δηλώσεις
Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι την Κυριακή ο Ρουμάνος έβαλε τέλος στη ζωή του, η Μιχαέλα Τάνια Μπόρος, ξαδέλφη της Μόνικα Γκιους, μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε: «Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που μόλις έμαθα. Δε χαίρομαι καθόλου. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έκανε. Έπρεπε να είχε μιλήσει κάπου. Έμαθα ότι το κλίμα στη φυλακή ήταν πολύ κακό για αυτόν και πολλοί ήταν εναντίον του. Λένε ότι είχε δεχθεί πολλές επιθέσεις. Εγώ θα ήθελα να είχε αναγνωρίσει το κακό που έκανε. Να είχε το θάρρος και τη δύναμη να το παραδεχτεί και να το ομολογήσει. Η πιο εύκολη λύση για τον ίδιο ήταν να βάλει τέλος στη ζωή του. Ήξερε ότι όλα ήταν εναντίον του και δεν άντεξε. Πραγματικά λυπάμαι πολύ».

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος των συγγενών της αδικοχαμένης καθαρίστριας, ανέφερε στο newsit.gr: «Στην Ελλάδα έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια η θανατική ποινή. Δε θα ζητούσαμε ποτέ αυτός ο άνθρωπος να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο για το έγκλημα που διέπραξε. Ανώτερο όριο ποινής για ένα τέτοιο έγκλημα είναι η ισόβια ποινή κάθειρξης και αυτό θα ζητούσαμε. Όμως, φαίνεται πως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη που οδηγεί το μυαλό ενός τέτοιου εγκληματία σε τύψεις και τον τιμωρεί να βλέπει μπροστά του τις εικόνες φρίκης που ο ίδιος προκάλεσε. Ας αναπαυθεί η ψυχή του».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Ρουμάνου, Βασίλειος Νουλέζας, προέβη σε δήλωση με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτοκτόνησε, απαγχονίστηκε σήμερα Κυριακή 13/12 πρωινές ώρες, ο 39χρόνος εντολέας μου P.G., υπήκοος Ρουμανίας, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία με πρόθεση για τη δολοφονία της 42χρόνης Ρουμάνας συντρόφου του στην Κυπαρισσία και είχε κριθεί μετά την απολογία του προσωρινά κρατούμενος και κρατείτο στη δικαστική φυλακή Ναυπλίου.

Όπως μου είχε εξομολογηθεί, του στοίχισε ότι τα ΜΜΕ που έδειξαν τη φωτογραφία του, προεξοφλούσαν εξ αρχής την ενοχή του χωρίς να διατηρήσουν την ελάχιστη επιφύλαξη, η εν γένει δικονομική μεταχείριση του και το γεγονός ότι του επιτέθηκαν ομαδικά και τον ξυλοκόπησαν δύο φορές αυτοδικώντας συγκρατούμενοί του.

Ήταν έντονα προβληματισμένος και απογοητευμένος. Είμαι ειλικρινά συντετριμμένος, σοκαρισμένος για τη θλιβερή τραγική είδηση. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Δεν είχε καν λογοδοτήσει ακόμη στη Δικαιοσύνη. Επέμενε ότι ήταν αθώος. Θα διερευνηθεί υπό ποιες συνθήκες βρέθηκε απαγχονισμένος».

Της Βίκυς Βετουλάκη