Φόνος Μόνικα Γκιούς: Νέα προθεσμία να απολογηθεί σήμερα έλαβε ο 39χρονος κατηγορούμενος

Φόνος Μόνικα Γκιούς: Νέα προθεσμία να απολογηθεί σήμερα έλαβε ο 39χρονος κατηγορούμενος

Β. Νουλέζας: «Ο εντολέας μου αρνείται την κατηγορία και θέλει να βρεθεί ο πραγματικός δράστης»

Νέα προθεσμία, 24 ωρών, να απολογηθεί σήμερα έλαβε χθες ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης, πρώην συντρόφου του, Μόνικα Γκιούς, η οποία βρέθηκε θαμμένη και «τσιμενταρισμένη» στην αυλή του σπιτιού όπου διέμεναν, πριν χωρίσουν, στην Κυπαρισσία.

Ο 39χρονος μετήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας λίγα λεπτά πριν από τις 11 χθες το πρωί, για να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, μετά την προθεσμία που έλαβε την Παρασκευή για την απολογία του.

Από την πλευρά του δικηγόρου του, Βασ. Νουλέζα, ζητήθηκε νέα προθεσμία 24 ωρών για την απολογία λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος του όγκου της δικογραφίας και του γεγονότος ότι δεν είχε επαρκή χρόνο να τη μελετήσει και να ετοιμάσουν – συντάξουν το απολογητικό υπόμνημα. Αρχικά χορηγήθηκε προθεσμία δύο ωρών, για να λάβει και μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία ο δικηγόρος του και ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Α.Τ. Τριφυλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νουλέζας, αφού αναφέρθηκε στο ως άνω αίτημα για χορήγηση 24ωρης προθεσμίας για την απολογία, σημείωσε: «Με την ευκαιρία να εκφράσω, πρώτα ως άνθρωπος, τη βαθιά μου θλίψη διότι χάθηκε μια πάρα πολύ νέα γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, και τα ειλικρινέστερα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της. Όμως, δεν πρέπει να προκαταλαμβάνεται η κοινή γνώμη.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεπηρέαστη, αντικειμενική και να ακούσει τον κατηγορούμενο, ο οποίος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεσή της από την πρώτη στιγμή, οικειοθελώς εμφανίστηκε στις ολλανδικές Αρχές για να εκτελεστεί το Διεθνές Ένταλμα Συλλήψεως. Αυτά όλα, αυτή η συμπεριφορά, δε μαρτυρούν συμπεριφορά ενόχου». Στη 1.30 μ.μ. πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Κυπαρισσίας για δεύτερη φορά χθες ο κατηγορούμενος, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ύστερα από 20 λεπτά εξήλθε για τη μεταφορά του στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα για 24ωρη επέκταση της προθεσμίας για να απολογηθεί σήμερα στις 11.00 το πρωί.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 39χρονου, Βασ. Νουλέζας, σημείωσε: «Κατόπιν έγγραφου αιτήματος του κατηγορουμένου, του εντολέως μου, η ανακρίτρια Πρωτοδικών Κυπαρισσίας χορήγησε, επεξέτεινε, επέκτεινε την ήδη χορηγηθείσα προθεσμία, 48 ωρών, για 24 ώρες, προκειμένου εν όψει της αργοπορίας και της μη έγκαιρης έλευσής μου, που οφείλεται σε αντικειμενικά ανυπέρβλητο κώλυμα, και παραλαβής – μελέτης της δικογραφίας ώστε να συνταχθεί απολογητικό υπόμνημα, να έχω χρόνο να μελετήσω, να ετοιμάσω αποδεικτικά στοιχεία και να απολογηθούμε προφορικά και εγγράφως αύριο (σ.σ. σήμερα) 5/10, στις 11.00 π.μ. Μέχρι τότε συναίνεσε ο κατηγορούμενος στη συνέχιση της κρατήσεώς του. Κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση και θα απολογηθεί στην Κυπαρισσία.

Επαναλαμβάνω, αρνείται την κατηγορία, αρνείται ότι με πρόθεση σκότωσε – αφαίρεσε τη ζωή της 42χρονης πρώην συντρόφου του και ελπίζει ότι με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και τους μάρτυρες που προτείνει να εξεταστούν, θα αποδειχθεί η αθωότητά του».

Ερωτηθείς ο κ. Νουλέζας τι του λέει ο εντολέας του, απάντησε (σ.σ. πως του λέει) ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το έγκλημα κι ότι είχαν χωρίσει κι απομακρυνθεί πλήρως, ψυχικά και σωματικά, από τα μέσα του Γενάρη του ’21, και αν την είχε σκοτώσει, δε θα επέστρεφε το Φεβρουάριο και το Μάρτιο στην Ελλάδα. Επίσης, πως και εκείνος (σ.σ. ο κατηγορούμενος) θέλει να βρεθεί ο πραγματικός δράστης της αποτρόπαιας, φρικιαστικής αυτής, δολοφονίας.

Για τη σημερινή δικάσιμο στο Εφετείο Καλαμάτας υποθέσεως του κατηγορουμένου για ενδοοικογενειακή βία, δήλωσε: «Με το έγγραφο αυτό που χορήγησε η ανακρίτρια Κυπαρισσίας σήμερα (σ.σ. χθες), είτε αν δε ματαιωθεί ή δεν αποσυρθεί λόγω των ΚΥΑ για τα μέτρα covid κ.τ.λ., προφανώς θα αναβληθεί εξαιτίας του ότι εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας».

Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, που αφορά στην άτυχη 42χρονη, ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή και σήμερα επρόκειτο να εκδικασθεί η έφεσή του.

Του Ηλία Γιαννόπουλου