Προφυλακιστέος ο 39χρονος Ρουμάνος πρώην σύντροφός της Μόνικα Γκιούς

Προφυλακιστέος ο 39χρονος  Ρουμάνος πρώην σύντροφός της Μόνικα Γκιούς

Πολύωρη απολογία, επανέλαβε κι επέμεινε στην αθωότητά του

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης, πρώην συντρόφου του, Μόνικα Γκιούς, που βρέθηκε θαμμένη και «τσιμενταρισμένη» στην αυλή του σπιτιού όπου διέμεναν, πριν χωρίσουν, στην Κυπαρισσία, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται κι επιμένοντας στην αθωότητά του.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, σύμφωνα με το δικηγόρο του Β. Νουλέζα, απάντησε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις της ανακρίτριας και αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης με στοιχεία. Σε δηλώσεις του δε, ο Βασ. Νουλέζας σημείωσε: «Η ανακρίτρια Πρωτοδικών Κυπαρισσίας μετά μια εξαντλητική, μαραθώνια, πολύ ορθή δικονομικά ανακριτική διαδικασία, υποβάλλοντας ερωτήσεις για όλες τις πτυχές της υπόθεσης που απασχολεί την κοινή γνώμη, και με απαντήσεις από τον εντολέα μου και κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος της 42χρονης Μόνικα Γκιους, φώτισε, θα έλεγα, τη σκοτεινή αυτή υπόθεση της δολοφονίας, του φρικτού αυτού εγκλήματος.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη της ανακρίτριας περί προσωρινής κρατήσεως, δεν έχω λάβει ακόμη επικυρωμένο αντίγραφο ώστε να ξέρω την αιτιολογία. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι μέχρι σήμερα η Αστυνομική Αρχή και η Δικαιοσύνη έχουν επικεντρώσει τις έρευνες μόνον στο πρόσωπο του κατηγορουμένου, ενώ από όσα κατατέθηκαν και διηγήθηκε ο κατηγορούμενος και με βάση το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, με το θύμα μετά τις 12/1ου που απομακρύνθηκε και αποκόπηκε πλήρως απ’ τον εντολέα μου έχουν επαφές μαζί της υπήκοοι Ρουμανίας, γιατί είναι αρκετά μεγάλη η ρουμανική κοινότητα εδώ, με τους οποίους συναντάται, καταναλώνει μεγάλη ποσότητα αλκοόλης ή συνευρίσκεται ερωτικά. Φεβρουάριο – Μάρτιο ο εντολέας μου έχει πρόβλημα υγείας, έχει κόψει το πόδι του από μηχάνημα, είναι κλινήρης δέκα μέρες, δεν μπορεί να την αναζητήσει, να την προστατεύσει και από αυτόν τον κατήφορο, εννοώ κατήφορο ό,τι κληρονόμησε από την πρωτύτερη, προγενέστερη οικογενειακή της ζωή με τον πρώην σύζυγο, ο οποίος εμφανίζεται μεν ως κατήγορος αλλά είναι εκείνος που βιαιοπραγούσε και της φερόταν κακοποιητικά, με αποτέλεσμα να της δημιουργήσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, να την οδηγήσει στον αλκοολισμό, σε διαταραχές, αγχώδη διαταραχή και πάρα πολλά άλλα προβλήματα υγείας, λήψη φαρμακευτικών αγωγών κ.τ.λ.

Αυτά όλα βεβαιώνονται και πιστοποιούνται σε πιστοποιητικό που υπογράφει ο διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας». Ερωτηθείς για το πώς αντέδρασε ο εντολέας του στην απόφαση για προφυλάκιση, απάντησε: «Ήπια. Σεβόμαστε κι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη». Και πρόσθεσε: «Σας υπενθυμίζω ότι έσπευσε να παραδοθεί αυθορμήτως – αυτοβούλως στις αστυνομικές Αρχές στο αεροδρόμιο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας μόλις πληροφορήθηκε την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος συλλήψεως. Απάντησε με ειλικρίνεια και λέγοντας την αλήθεια για όλα τα θέματα και τελικά αποδεικνύεται, με βάση το πιστοποιητικό του νοσοκομείου – διότι τηλεοπτική εκπομπή εμφάνισε φωτογραφίες κακοποίησής της οι οποίες αφορούν όμως τον πρότερο οικογενειακό της βίο με τον πρώην σύζυγο κι όχι τον εντολέα μου κι είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι επαναλαμβάνω τα ΜΜΕ δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουν, να βιάζονται και να εκδίδουν ετυμηγορία.

Αποδείχτηκε, λοιπόν, από την πολύωρη αυτή ανακριτική διαδικασία ότι στις περισσότερες φορές σε κατάσταση οξείας μέθης νοσηλεύτηκε. Βέβαια, αυτό που είναι το δυσάρεστο και το θλιβερό είναι ότι μια γυναίκα 42 χρόνων, που έφερε στον κόσμο τρία παιδιά, είχε αυτή τη μαρτυρική οικογενειακή ζωή από τον πρώην σύζυγο και στη συνέχεια όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετώπισε, πλην όμως εδώ αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρούμε ποιος είναι ο πραγματικός δολοφόνος, ποιος της αφαίρεσε τη ζωή, ποιος ετοίμασε κι έσκαψε τον τάφο της προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη της. Αυτό που έχω να πω, σημειολογικά εδώ, είναι ότι το σπίτι δεν ηλεκτροδοτείται πριν από το Δεκέμβρη του 2020, η αυλή, ο αυλόγυρος είναι τσιμεντένιος και χρειαζόταν κομπρεσέρ και άλλα εργαλεία που δεν είχε τη δυνατότητα και δεν είχε πραγματικά ο εντολέας μου.

Όσο και δυσαρεστημένος να είναι, η απόφαση (σ.σ. για προσωρινή κράτηση) είναι σεβαστή και προφανώς δε θα ασκηθεί κι ένδικο μέσο».

Ο κ. Νουλέζας τόνισε ακόμη πως ο εντολέας του «επανέλαβε ότι δεν είχε κανέναν λόγο να της αφαιρέσει τη ζωή. Έχασε επικοινωνία μαζί της μετά τις 12/1ου. Εμπλέκονται και άλλοι άνθρωποι και πιστεύω ότι η δικαστική έρευνα θα επεκταθεί και προς άλλες κατευθύνσεις, γιατί ενδεχομένως ενέχονται και άλλοι άνθρωποι και υπάρχει ίσως ένας δράστης ή και συνεργοί», συμπληρώνοντας: «Το μόνο ευχάριστο και παρήγορο είναι ότι η κα ανακρίτρια διεξήγαγε άψογα τη διαδικασία, έδωσε το λόγο στον κατηγορούμενο, άκουσε την υπεράσπιση και το παρήγορο είναι ότι δεν ακούει και δεν επηρεάζεται από την τηλεόραση».

Για τους μάρτυρες του εντολέα του ανέφερε πως είναι άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή, πρώην εργοδότες του, άνθρωποι που του είχαν αναθέσει δουλειά. Και επισήμανε: «Τουλάχιστον η έξωθεν κοινωνική μαρτυρία σε ό,τι αφορά το ζήτημα, το κομμάτι της εργασίας, είναι οι καλύτερες μαρτυρίες, πάρα πολύ θετικά σχόλια, ήταν ένας άνθρωπος που εργαζόταν, ο οποίος όμως συνεδέθη με μια γυναίκα με πάρα πολλά προβλήματα.

Εκφράζω για ακόμα μια φορά τη θλίψη μου και καταλογίζω και ευθύνη στις Αρχές που δεν προλαμβάνουν, δεν προστατεύουν και δεν απονέμεται ταχύτερα η δικαιοσύνη, διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν γίνει τραγικά σφάλματα, παραλείψεις και πλημμέλειες και δεν αναφέρομαι στον εντολέα μου αποκλειστικά, ο οποίος παραδέχτηκε πότε υπερέβη το μέτρο, αλλά επανέλαβε – κι αυτό σας λέω και κλείνω – ότι δε θα ’φτανε στο ακραίο σημείο να της αφαιρέσει τη ζωή, γιατί άλλωστε είχαν χωρίσει, είχαν χωρίσει οι δρόμοι τους και δεν είχε κανέναν τέτοιο λόγο. Και πληροφορήθηκε την εξαφάνιση και το θάνατό της από τα ΜΜΕ, οπότε κι έθεσε τον εαυτό του στη Δικαιοσύνη. Αυτό, νομίζω, θα συνεκτιμηθεί».

Του Ηλία Γιαννόπουλου