Η Τατιάνα Ψωμαδάκη και η Άννα Σκάρπα μάς συστήνουν τον κόσμο της ενεργειακής θεραπείας

Η Τατιάνα Ψωμαδάκη και η Άννα Σκάρπα μάς συστήνουν τον κόσμο της ενεργειακής θεραπείας

Οι περιγραφές της Άννας (Σκάρπα) για το πόσο την έχει βοηθήσει το πράνικ να αποφορτιστεί και να γαληνέψει, να βρει την ισορροπία της, να εντοπίσει προβλήματα που αγνοούσε και να τα διαχειριστεί, για τη θετική επίδραση ακόμη της ενεργειακής θεραπείας πάνω στην ατίθαση γάτα της, την Μπέλα, αλλά και για τις ελπίδες του πόσο μπορεί η μέθοδος αυτή να βελτιώσει τις ανθρώπινες σχέσεις και τον κόσμο που ζούμε, με έκαναν να αφήσω στην άκρη το σκεπτικισμό μου για ό,τι μη σύμφωνο με τον ορθολογικό καθημερινό μας κόσμο και να ψάξω λίγο καλύτερα το θέμα. Μάλλον, όχι απλώς να το ψάξω, αλλά και να το δοκιμάσω.

Η Τατιάνα (Ψωμαδάκη) είναι η «θαυματουργή» θεραπεύτρια για την οποία μιλούσε η Άννα και παρότι δεν ένιωσα τον ίδιο εντυπωσιακό αντίκτυπο, σίγουρα δέχθηκα μια θετική αύρα και ένα ευχάριστο συναίσθημα με την ολοκλήρωση της (διαδικτυακής μας) συνεδρίας.

Η Τατιάνα έχει ήδη 5 χρόνια εμπειρίας, πραγματικά με ιδιαίτερο ταλέντο στο ρόλο της θεραπεύτριας, ενώ η Άννα ετοιμάζεται να πάρει το πρώτο της δίπλωμα και είναι φανερό ότι γνωρίζει και διαισθάνεται ήδη πολλά, με μεγάλη διάθεση να τα μοιραστεί. Αμφότερες είναι πολύ νέες κοπέλες που βαδίζουν σε ένα δρόμο διαρκούς αναζήτησης και αυτοβελτίωσης, χαμογελούν και ταξιδεύουν πολύ, ζουν πολύ ενεργητικά, ακτινοβολούν στο περιβάλλον τους και πιστεύουν ακράδαντα ότι το πράνικ είναι ένα «όπλο» που μπορεί να κάνει την καθημερινότητα και τον κόσμο μας καλύτερο.

Σε μια τριμερή βιντεοκλήση οι δυο τους μοιράστηκαν μαζί μου τον ενθουσιασμό τους για την «ανακάλυψη» και τη «διαχείριση» ενός αθέατου κόσμου γεμάτου ενεργειακές δονήσεις και επικοινωνία σε ένα άλλο επίπεδο, που οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε παντελώς.

Η Άννα λέει για την προσωπική της εμπειρία: «Το pranic μου άρεσε επειδή είναι ομαδικό, όταν μπήκα αισθάνθηκα οικεία, αισθάνθηκα ότι μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία, είναι ένας φιλειρηνικός κόσμος και με τη βοήθεια της προσευχής πάμε να θεραπεύσουμε τα τραύματά μας, να πιάσουμε ο ένας το χέρι του άλλου και μετά να πάμε παρακάτω. Υπάρχει αγάπη, καλοσύνη και καλή πρόθεση, ενώ έχει και πρακτικό μέρος. Δε σου ζητάει κανένας να αλλάξεις τίποτα, αλλά σου δίνει κι εσένα ενεργειακά εργαλεία να τα εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου. Ταιριάζει ιδιαίτερα στο σύγχρονο τρόπο ζωής που μας φορτώνει με πολύ στρες. Το πράνικ έρχεται να καθαρίσει την ενέργειά μας και μέσα από αυτό καθαρίζει και αυτούς που έρχονται σε εμάς με επιθετικές διαθέσεις.

Στο πράνικ πνεύμα και ύλη είναι και τα δύο μαζί. Δεν είναι μόνο πνευματική η προσέγγιση, αλλά έχει και πρακτική διάσταση, υποστηρίζοντας εξίσου την ανάπτυξη του πνεύματος και της ύλης: τα υλικά αγαθά, τις προσωπικές σχέσεις, τη διατροφή και την υγεία, τη σχέση με την κοινωνία ως ενεργός πολίτης. Μας καθοδηγεί να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε στην καθημερινή μας ζωή, για τον εαυτό μας και για την κοινότητα.

Συμβαίνουν μέσα μας μπλοκαρίσματα ενέργειας, τα οποία έχουμε συνηθίσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διακρίνουμε με διαύγεια αυτό που κουβαλάμε. Μια θεραπευτική πρακτική, όποια κι αν επιλέξουμε, με τη βοήθεια ενός διορατικού θεραπευτή, μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε και να συνειδητοποιήσουμε αυτό που μας βαραίνει, προκειμένου να καταφέρουμε να απελευθερωθούμε από αυτό.

Από την προσωπική εμπειρία συνειδητοποίησα ότι έβαζα τα προβλήματα που με απασχολούσαν… κάτω από το χαλί, με αποτέλεσμα να έχω πολύ θυμό που δεν ήξερα από πού προερχόταν και να περιχαρακώνομαι μπαίνοντας σε θέση άμυνας πίσω από αυτόν. «Άσ’ το να βγει και θα φύγεις καθαρή από εδώ» μου είπε η θεραπεύτριά μου και πράγματι μέσα από τη συνεδρία βγήκε ένα κλάμα τόσο καθαρτικό που δε θα το ξεχάσω ποτέ…», ανέφερε μεταξύ άλλων η Άννα Σκάρπα, η οποία πλέον έχει καθιερώσει εβδομαδιαίες συνεδρίες, προκειμένου να διατηρεί την πνευματική της σύνδεση.

Από την πλευρά της, η Τατιάνα Ψωμαδάκη επισήμανε την αμφίδρομη σχέση θεραπευτή-δέκτη, μέσα από την οποία διδάσκονται και εξελίσσονται και οι δύο πλευρές, ενώ μεγάλο ενδιαφέρει έχει η επισήμανση ότι δεν υπάρχει τυχαιότητα ούτε στην προσέλκυση των προσώπων αλλά ούτε στα θέματα που θα προκύψουν μέσα από την ενεργειακή θεραπεία.

«Αν καθαρίσουμε τις υποκειμενικές πεποιθήσεις μας καινούργια πράγματα θα έρθουν στη ζωή μας, πιο αισιόδοξα, περισσότερες ευκαιρίες και θετικοί άνθρωποι, σαν να ανοίγουμε εμείς οι ίδιοι, με το να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Στην εποχή μας που υπάρχουν πολλές πιέσεις από τους πολλούς ρόλους με τους οποίους είμαστε επιφορτισμένοι, το πράνικ μπορεί να βοηθήσει πολύ. Βλέπουμε τα όρια που χρειάζεται να βάλουμε, απεγκλωβιζόμαστε από τοξικές καταστάσεις, αφήνοντας χώρο γι’ αυτό που έρχεται ακολουθώντας τη ροή, μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, βάζουμε προτεραιότητες και μπορούμε να φτάσουμε στο ευ ζην» προσθέτει ακόμη η Τατιάνα.

Δέκα ερωτήσεις στην Τατιάνα για το πράνικ
1. Τι είναι το πράνικ και σε ποιες τεχνικές βασίζεται;
Το pranic healing είναι πνευματική ενεργειακή θεραπεία βασισμένη σε αρχαίες θεραπευτικές τεχνικές. Το εισήγαγε στο σύγχρονο κόσμο τον 20ό αιώνα ο Master Choa Kok Sui ή αλλιώς GMCKS.

2. Ποιος είναι ο σκοπός της θεραπείας;
Σκοπός κάθε θεραπείας και της θεραπευτικής τεχνικής είναι να απαλύνεις το δέκτη (και τον κόσμο) από τον πόνο (alleviate the suffering of the world).

3. Τι διαφορετικό έχει να προσφέρει σε σχέση με άλλες παρόμοιες ενεργειακές θεραπείες;
Κάθε ενεργειακή τεχνική έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Το πράνικ έχει βιβλία, οδηγίες, πρωτόκολλα και είναι αρκετά επιστημονικό, ορθολογικό και αναλυτικό για να γίνει κατανοητό στο δυτικό πολιτισμό και να αποδείξει την ύπαρξη του κόσμου της Ενέργειας.

4. Χριστιανισμός και πράνικ συμβιβάζονται;
Το πράνικ και ο χριστιανισμός μπορούν να συμπορευτούν. Η άσκηση του πράνικ μπορεί να συνδυαστεί με συμμετοχή στα έθιμα οποιασδήποτε θρησκείας. Το πράνικ αυξάνει τη πίστη στο Θεό και είναι μια «ενεργειακή θεραπεία». Υπάρχει παράλληλα και σε διαφορετικό επίπεδο από τη θρησκεία.

5. Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος το πράνικ; Είναι επιφυλακτικός ή ενδιαφέρεται να πάρει πληροφορίες και να δοκιμάσει ακόμη;
Όσο περνούν τα χρόνια ο κόσμος γίνεται όλο και πιο δεκτικός. Μετά την πανδημία ακόμη περισσότερο, για σωματική και ψυχική υγεία.

6. Τι απασχολεί περισσότερο τους «δέκτες» που έρχονται σε εσένα;
Συνήθως δουλεύουν αρκετά το ηλιακό πλέγμα. Είναι τα τσάκρα (σ.σ. ενεργειακά κέντρα) στην περιοχή της κοιλιακής χώρας και της μέσης και επηρεάζεται πολύ από συναισθηματικούς λόγους.

7. Ποια είναι τα προσόντα του καλού θεραπευτή και ποιος είναι καλός δέκτης της θεραπείας;
Ένας καλός θεραπευτής πρέπει να είναι δεκτικός και αγώγιμος στους αγγέλους της θεραπείας, ταπεινός και χωρίς εγώ/ εγωισμό ή διάθεση για αυτοπροβολή. Ο καλός δέκτης της θεραπείας είναι ο δεκτικός και ανοιχτόμυαλος, χωρίς προκαταλήψεις και στεγανά.

8. Εσύ ως θεραπεύτρια ή και ως δέκτης πώς καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί;
Ως θεραπεύτρια αφήνομαι στη ροή, νιώθω ότι κάνω ερωτήσεις που δεν τις σκέφτομαι, τα χέρια μου ίσως καθαρίζουν σημεία που δεν έχω πρόθεση να καθαρίσω. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν υπάρχω, υπάρχει η θεραπεία. Μπορεί να μοιράζομαι πράγματα από τη ζωή μου, όμως πάντα αυτό γίνεται διαισθητικά με σκοπό τη θεραπεία του δέκτη. Ως δέκτης βιώνω, συνήθως στην αρχή, συναισθηματικές αναταραχές ή ξεσπάσματα, (όταν π.χ. ανοίγομαι), στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια, ηρεμία, αποφόρτιση, ανάταση, ανακούφιση, και συνήθως, στο τέλος της συνεδρίας, γαλήνη, αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

9. Είχες κάποιες συγκεκριμένες εντυπωσιακές εμπειρίες;
Κάθε θεραπεία είναι και μια διαφορετική εμπειρία και ένα υπέροχο μάθημα για τις Ψυχές.

10. Τι χρειάζεται για να γίνεις κάποιος θεραπευτής; Υπάρχει ανταγωνιστικό πνεύμα στο χώρο;
Η θεραπευτική τεχνική “pranic healing” είναι πνευματική ενεργειακή τεχνική. Κάθε θεραπευτής προσελκύει τους δέκτες που είναι έτοιμος να αναλάβει, δικαιούται και μπορεί να διαχειριστεί. Όπως και στη ζωή, ανταγωνισμός ενδέχεται να βιώνεται στο επίπεδο του εγώ, στο επίπεδο όμως της πνευματικής εξέλιξης και της Ψυχής, όλα γίνονται όπως πρέπει, την ώρα που πρέπει με σκοπό το καλύτερο και πιο ασφαλές αποτέλεσμα για τους περισσότερους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PRANIC HEALING
Το Pranic Healing είναι μία εξαιρετικά εξελιγμένη θεραπευτική τεχνική που έχει τις ρίζες της στις αρχαίες διδασκαλίες της Εξωτερικής Σχολής του Κινέζικου Ιατρικού Chi Kung που για αιώνες ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Χρησιμοποιεί το πράνα για να προκαλέσει συγκεκριμένες βιοχημικές αλλαγές που επιταχύνουν την έμφυτη δυνατότητα του σώματος να αποτρέψει, να ανακουφίσει και να θεραπεύσει ένα μεγάλο φάσμα των φυσικών, συναισθηματικών, διανοητικών και ψυχολογικών ασθενειών.

Με το Pranic Healing επηρεάζουμε αυτήν την φυσική ζωτική δύναμη έχοντας ως αποτέλεσμα ένα υγιέστερο φυσικό σώμα. Η φυσική επαφή δεν είναι απαραίτητη αφού το Pranic Healing εφαρμόζεται στο ενεργειακό σώμα και όχι στο ορατό φυσικό σώμα. Αυτό το ενεργειακό σώμα απορροφά ζωτική ενέργεια και την διανέμει στα όργανα και τους αδένες. Οι ασθένειες εμφανίζονται αρχικά ως ενεργειακές δυσαρμονίες πριν εξελιχθούν ως παθήσεις στο φυσικό σώμα. Εάν όμως το ενεργειακό σώμα διατηρηθεί καθαρό και ισορροπημένο τότε είναι απίθανο να εκδηλωθούν ως φυσικές παθήσεις. Οι μέθοδοι του Pranic Healing είναι απλές και εύκολες – καθένας μπορεί να μάθει και να εφαρμόσει το Pranic Healing άμεσα και γρήγορα. Δεν απαιτείται κανένα ιδιαίτερο χάρισμα ή προσόν. Οποιοδήποτε υγιές πρόσωπο κάθε ηλικίας, με μια μέση νοημοσύνη, μια μέση δυνατότητα να συγκεντρωθεί και ορισμένο βαθμό επιμονής μπορεί να μάθει το Pranic Healing σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη