ΝΟ Καλαμάτας: Εκδηλώσεις αγάπης και εθελοντισμού

ΝΟ Καλαμάτας: Εκδηλώσεις αγάπης και εθελοντισμού

Στο «8ο δρώμενο Κύπελλο  Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών» και στον προπονητικού χαρακτήρα  διάπλου  Καλαμάτας – Κορώνης, οι συμμετοχές εφέτος λόγω των ειδικών συνθηκών ήταν περιορισμένες. Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία είναι πως διοργανώθηκαν μ’ επιτυχία από το ΝΟ Καλαμάτας  «Ο Ποσειδών» και πως πέρασαν ξεχωριστά μηνύματα. Βέβαια οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών  Μυελού των Οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», το ΚΕΔ ΜΟΠ – «Χάρισε  Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών. Τελούσαν δε υπό την αιγίδα του  Δήμου Καλαμάτας, του Εθνικού Οργανισμού  Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και της Ελληνικής Αιματολογικής Εαιρείας (Ε.Α.Ε.).

Ο Μικέλ Αρτεάγκα νικητής στο διάπλου

Κατ’ αρχάς, το Σάββατο διεξήχθη ο προπονητικού χαρακτήρα διάπλους Κορώνη – Καλαμάτας (απόσταση 30 χιλιόμετρα). Νικητής ήταν ο Μικέλ Αρτεάγκα (Ισπανία) με 8 ώρες και 40 λεπτά. Ακολούθησαν ο Κρίστιαν Σιτσιόλι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) με 9 ώρες και 8 λεπτά, η Καμίλα Μπόρος (Μάλτα) με 9 ώρες  και 15 λεπτά και ο Ρίτσαρντ Γουίνγκφιλντ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) με 10 ώρες και 45 λεπτά.

Ο Μαρ Μελντό (Ιταλία) και Σοφία Γιαννούση (Ελλάδα) εγκατέλειψαν.

Ο διάπλους διεξήχθη για 32η χρονιά και οι συμμετέχοντες είναι πρεσβευτές της Μεσσηνίας. Παράλληλα, προχθές το πρωί αρχάριοι ιστιοπλόοι από το ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», τον ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» και το ΝΟ Γυθείου, συμμετείχαν σε ένα δρώμενο, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

Επίσης, διεξήχθη σκυταλοδρομία αγάπης  3 χιλιομέτρων, από το «Φιλοξένια» έως τις εγκαταστάσεις του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», όπου έλαβαν μέρος 10 κολυμβητές.

Αυτό το δρώμενο διεξήχθη για 10η χρονιά και σκοπός είναι να σταλεί μήνυμα αγάπης και εθελοντισμού.