Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ το απόγευμα εις το ξενοδοχείον «Ελλάς» ο Παναγιώτης Μόρφης συνεπλάκη μετά χωροφυλάκων παρ’ ων συλληφθείς μετεφέρθη εις το αστυνομικόν τμήμα οπόθεν οδηγήθη ενώπιον του Εισαγγελέως.

-ΤΟ Σωματείον Κρεοπωλών αισθάνεται την υποχρέωσιν και δημόσια να διαδηλώση τας θερμάς ευχαριστίας αυτού προς τον Δήμαρχον και το Δημοτικόν Συμβούλιον της πόλεως, διότι έλαβον φροντίδα δια την βελτίωσιν της οικτράς καταστάσεως της επικρατούσης εις τα κρεοπωλεία, εξ ης εκινδύνευεν η υγεία όχι μόνον των κρεοπωλών αλλά και ολοκλήρου της πόλεως, και ακόμη διότι, ως απεδείχθη εκ της μετακλήσεως ειδικού μηχανικού, σκέπτονται σοβαρώς την προσεχεστάτην κατασκευήν σφαγείων.

Ο δρόμος Αλαγωνίας δια τον οποίον εδόθησαν αρμοδίως τόσαι υποσχέσεις, εγκατελήφθη και αυτός. Ουδεμία σοβαρά, αξιοσημείωτος εγένετο ενέργεια δια την συντέλεσίν του. Ό,τι μέχρι σήμερον έγινεν οφείλεται μόνον εις την πρωτοβουλίαν και τας εργώδεις προσπαθείας των Αλαγωνίων. Αλλά τι να είπη κανείς; Εφόσον πρόκειται περί ζητήματος μεσσηνιακού η παρέλκυσις και η διαιώνισις είναι φυσική. Απλούστατα διότι η Μεσσηνία ως νομός έχει μεν υπερπαραγωγήν πολιτευτών, αλλά δεν έχει ούτε στοιχειώδη δυστυχώς επάρκειαν ανθρώπων μεθοδικώς δια τα κοινά εργαζομένων.

-ΧΘΕΣ την πρωίαν ανευρέθη εκτεθειμένον παρά το κηπάριον του Αγίου Νικολάου αρτιγέννητον βρέφος άρρεν, αβάπτιστον, όπερ παρεδόθη εις την δημοτικήν αρχήν.