Σωτήριος για την Πελοπόννησο ο εσωτερικός τουρισμός

Σωτήριος για την Πελοπόννησο ο εσωτερικός τουρισμός

Π. Νίκας: Η Πελοπόννησος χρειάζεται διαφορετικό και ποιοτικό τουρισμό

Για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα μίλησε από το περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην 85η ΔΕΘ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

«Η Πελοπόννησος είναι μια περιοχή που βρίσκεται κάτω από τις δυνατότητες που έχει» σημείωσε ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά σε θέματα υποδομών.

«Πράγματι το 2021 σε πάρα πολλές περιοχές είχαμε καλύτερες επιδόσεις από το 2019. Πρέπει να γίνουν πολλά γιατί στατιστικά δεν έχουμε ούτε το 3% των τουριστών που εισέρχονται στην Ελλάδα, έχουμε περισσότερο εσωτερικό τουρισμό» σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε διαφορετικό τουρισμό, ποιοτικό τουρισμό, καθώς έχουμε ισχυρά ονόματα που προσελκύουν τουρίστες και θα κάνουμε τα πάντα για να έρθουν».

Μιλώντας για τις υποδομές, ο Παναγιώτης Νίκας υπογράμμισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου χορηγεί 50 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου μέχρι το Ναύπλιο και συγκεκριμένα τη διάβαση των Δερβενακίων, έργο το οποίο θα δημοπρατηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.

«Κατορθώσαμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σιδηρόδρομο Κόρινθος – Ναύπλιο, που θα ονομάζεται “τρένο των αρχαιολογικών χώρων” και μέσα στο 2021 θα έχουμε την έναρξη κατασκευής της μεγάλης μαρίνας του Ναυπλίου» συμπλήρωσε ο κ. Νίκας.

Παράλληλα, μίλησε για τους ορεινούς προορισμούς της περιοχής, τονίζοντας ότι έχουν διατεθεί οι απαραίτητοι πόροι για τη βελτίωση του οδικού δικτύου ώστε να είναι άνετα προσβάσιμοι όλοι οι δημοφιλείς προορισμοί. «Η ηπειρωτική Ελλάδα έχει εκπληκτικά σημεία» συμπλήρωσε ο κ. Νίκας.