«ΘΑΡΡΟΣ» 12 Φεβρουαρίου 1913: Απαγωγή κόρης εις Θουρίαν

«ΘΑΡΡΟΣ» 12 Φεβρουαρίου 1913: Απαγωγή κόρης εις Θουρίαν

Ο Λεωνίδας Βάλλας εκ της Θουρίας καταγόμενος και διακαιόμενος υπό σφοδρού έρωτος προς την 17έτιδα Αγγελικήν Γεωργ. Παπανικολάου απήγαγεν αυτήν προχθές ακουσίως εκ της οικογενειακής εστίας και εβίασεν αυτήν.

Οι γονείς της κόρης κατήγγειλαν την απαγωγήν και τα αστυνομικά όργανα Θουρίας ανακαλύψαντα την ερωτικήν φωλέαν του Βάλλα μετέφερον αυτόν ενταύθα παραπεμφθέντα προς τον ανακριτήν του Α΄ τμήματος.

Εναντίον του Βάλλα εξεδόθη ένταλμα προφυλακίσεως βεβαιωθείσης της βίας, ην μετήλθεν εναντίον της Αγγελικής Παπανικολάου.

_______________ 

ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΙΣ ΤΣΑΟΥΣΙΟΝ
«ΘΑΡΡΟΣ» 17 Φεβρουαρίου 1913
Προχθές την νύκτα ο 20ετής Επαμεινώνδας Ιωάν. Γεωργαντάς καταγόμενος από το χωρίον Σπερχογεία Κουρτσαούσιον και διατηρών από πολλού καιρού ερωτικάς σχέσεις μετά της δεκαοκταετούς συγχωριανής του Δημήτρως κόρης Νιολ. Παπαμικροπούλου, απήγαγεν ταύτην εκ της πατρικής αυτής εστίας.

Οι απαχθέντες, συλληφθέντες παρά της αστυνομίας εις την ερωτικήν των φωλέαν, ωμολόγησαν, ότι η απαγωγή ήτο αποτέλεσμα αμοιβαίας θελήσεως.

Οι αλληλοαπαχθέντες κατόπιν της αδείας των γονέων των αφέθησαν ελεύθεροι, όπως τελέσουν τους γάμους αυτών.

______________ 

ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑΣ
«ΘΑΡΡΟΣ» 5 Μαρτίου 1913
Χθες την πρωίαν ο έφιππος χωροφύλαξ Αναστάσιος Μπέτσικας, συνδεόμενος εκ των προτέρων μετά της Πότας θυγατρός Γ. Τσολάκου, υπηρετρίας, δι’ ερωτικών σχέσεων, εις τας οποίας αύτη μετά θέρμης αντεπεκρίνετο, εξηφανίσθη εκ της αστυνομίας χωρίς να γνωσθή η κατεύθυνσίς του.

Αργότερον εξηκριβώθη, ότι ο Μπίτσικας απαγαγών την ερωμένην του υπηρέτριαν επέβη μετ’ αυτής του πρωινού τραίνου κατευθυνόμενος εις Αθήνας.

Παρά της ενταύθα Αστυνομικής Διευθύνσεως ειδοποιήθη το Αρχηγείον της Χωροφυλακής προς σύλληψιν των απαχθέντων.

_______________

ΣΥΛΛΗΨΙΣ ΑΛΛΗΛΟΑΠΑΧΘΕΝΤΩΝ
«ΘΑΡΡΟΣ» 26 Απριλίου 1913
Τα αστυνομικά όργανα της Θουρίας συνέλαβον τον 25ετή Αναστάσιον Κάγαν κατηγορούμενον ότι απήγαγε την νεαράν Βασιλικήν Αναστασίου Κάλανδου συλληφθείσαν επίσης.

Οι αλληλοαπαχθέντες αποσταλέντες εις την ενταύθα Αστυνομικήν Διεύθυνσιν προσεκομίσθησαν εις τον Εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου ωμολόγησαν ότι προέβησαν εις το διάβημα της απαγωγής κατόπιν κοινής συνεννοήσεως.

Ούτω ο γάμος των αλληλοαπαχθέντων θα ευλογηθή εις το κατάστημα της Εισαγγελίας.

______________ 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΠΑΓΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ
«ΘΑΡΡΟΣ» 28 Απριλίου 1913
Ο στρατιώτης του 9ου Πεζικού Συντάγματος Κωνσταντίνος Κασσάς, τρωθείς από τα κάλλη της 18έτιδος υπηρετρίας Ελένης Γιαννακοπούλου απήγαγεν αυτήν εκ της οικίαν εις την οποίαν κατώκει προχθές την εσπέραν.

Μοιραίως όμως κατά την έξοδον αυτών οι δύο ερωτευμένοι συνήντησαν τους συγγενείς της νύμφης. Μόλις ο Κασσάς αντελήφθη τούτους ζητών να τους εκφοβίση επυροβόλησεν. Αλλά και εκείνοι δια την ιδίαν αιτίαν αντεπυροβόλησαν κατ’ αυτού ευτυχώς άνευ αποτελέσματος.

Εν τω μεταξύ εις το άκουσμα των πυροβολισμών προσέτρεξαν οι αστυνομικοί οίτινες συνέλαβον τους απαγομένους μεταφέροντας αυτού εις την αστυνομίαν.

Ο απαγωγεύς παρεδόθη εις το Φρουραρχείον. Χθες ενηργήθησαν ανακρίσεις.

_________________

ΒΙΑΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ
«ΘΑΡΡΟΣ» 20 Σεπτεμβρίου 1913
Κατά τηλεγράφημα του αστυνόμου Ζαχάρως προς την ενταύθα Διεύθυνσιν, απήχθη χθες βιαίως παρά τον εκεί σταθμόν του σιδηροδρόμου η 19έτις Τριανταφυλλιά θυγάτηρ Γεωργίου Αρβανίτου υπό του λιποτάκτου Ιωάν. Χριστοδουλοπούλου και δύο αγνώστων φίλων του. Εις την Ανδρίτσαιναν κατορθώθη η σύλληψις του ενός εκ των αγνώστων, όστις εξηκριβώθη ότι ονομάζεται Επαμεινώνδας Πλαλούνης. Τα αστυνομικά όργανα της περιφερείας Ανδριτσαίνης ενεργούν δραστηρίως δια την σύλληψιν και των ετέρων δύο απαγωγέων και την απελευθέρωσιν της απαχθείσης.

Ο πατήρ της νεάνιδος υπέβαλε μήνυσιν εναντίον και των τριών διαφθορέων της κόρης του.

_________________

ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΝ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ
-Απειλουμένη συμπλοκή
«ΘΑΡΡΟΣ» 22 Δεκεμβρίου 1913
Ο εκ Μικρομάνης της Θουρίας Δημήτριος Σκαλαίος την προπαρελθούσαν νύκτα απήγαγεν εκουσίως την συγχώριόν του εικοσιπενταέτιδα Μαριγώ θυγατέρα Χαρ. Ξυνού την οποίαν αφού μετέφερεν εις την εν Μικρομάνη οικίαν απήλθε την ιδίαν νύκτα εγκαταλείψας ούτω την απαχθείσαν εντός της οικίας του εν η και παραμένει εισέτι.

Εκ του γεγονότος τούτου απειλείται σύρραξις και αιματηραί σκηναί μεταξύ των οικογενειών της απαχθείσης και του απαγωγέως, αμφοτέρων ισχυρών.

Προς πρόληψιν απειλουμένης συγκρούσεως ελήφθησαν πάντα τα κατάλληλα μέτρα εκ μέρους του Αστυνομικού Σταθμάρχου Θουρίας.

Μέχρι της χθες εν τούτοις ουδεμία επεδόθη μήνυσις προς τον Εισαγγελέα αλλά και προς τον Αστυνομικόν Σταθμάρχην Θουρίας ανηγγέλθη τι παρά συγγενών και της ιδίας απαχθείσης.