Αλ. Χαρίτσης: “Μια απάντηση χωρίς… απαντήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για ΒΙΠΕ Καλαμάτας”

Αλ. Χαρίτσης: “Μια απάντηση χωρίς… απαντήσεις του  υπουργείου Ανάπτυξης για ΒΙΠΕ Καλαμάτας”

Γενικόλογη και χωρίς καμία δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην ΒΙΠΕ Καλαμάτας ήταν η απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Στην απάντηση, σχολιάζει ο βουλευτής, «η Γ.Γ.Β. δε δίνει απαντήσεις ούτε για το ζήτημα της αποκατάστασης των κακοτεχνιών εντός του χώρου της ΒΙΠΕ, γεγονός που εκτός των προβλημάτων πρόσβασης και λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες λειτουργεί αρνητικά στην προσέλκυση νέων επενδυτών, ούτε για το φλέγον ζήτημα των αιτήσεων διαταγής πληρωμών υπέρογκων ποσών κοινοχρήστων προς τους ιδιοκτήτες των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, που εν μέσω οικονομικής κρίσης απειλούν τη βιωσιμότητά τους.

Το υπουργείο δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής. Οφείλει να παρέμβει μεταξύ της ΕΤΒΑ και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους».