Επανέρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits

Επανέρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits

Μετά δύο χρόνια πανδημίας και μακρόχρονης αποχής, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμού Χορού Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits επανέρχεται

δυναμικότερο και με περισσότερες προκλήσεις στις 13 και 14 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Γήπεδο της «Τέντας», για τη διεκδίκηση του Κυπέλλου Χορού Καλαμάτας, με την ένταξη επίσης του παιδικού πρωταθλήματος Dance Challenge Championships 2021.

Το παγκόσμιας προβολής χορευτικό φεστιβάλ Kalamata Dance Cup, με διαγωνισμούς χορού, παραστάσεις, σεμινάρια και παράλληλες δράσεις, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη και χρόνο με το χρόνο γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία, διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εκδηλώσεων Καλαμάτας Dance Challenge, με την υποστήριξη της PolisArt Κοιν.Σ.επ., του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ / visitgreece.gr) και του Δήμου Καλαμάτας. Τελεί, δε, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. «Ιδιαίτερα για το έτος 2021», όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων από τους διοργανωτές, «θέλουμε να αναφερθούμε στην καθοριστική συμβολή του Δήμου Καλαμάτας και του δημάρχου της πόλης μας, Θανάση Βασιλόπουλου. Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν από τη μεγάλη διοργάνωση και οι προετοιμασίες κορυφώνονται με την Οργανωτική Επιτροπή να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν το μεγάλο αυτό διάστημα στον κλάδο της τέχνης, της άθλησης, αλλά και της οργάνωσης.

Η διήμερη διοργάνωση θα ξεκινήσει με το διαγωνιστικό μέρος το Σάββατο 13 Νοεμβρίου το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Τα εξειδικευμένα σεμινάρια και εργαστήρια για σπουδαστές και επαγγελματίες χορευτές και μαθητές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14/11, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα διεξάγονται παράλληλα με το διαγωνισμό.

Οι πλατφόρμες εγγραφής έχουν ανοίξει και από τώρα διαπιστώνεται το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και η δίψα των συμμετεχόντων χοροαθλητών, μετά 2 χρόνια στασιμότητας και αδράνειας, γεγονός που πήγε πολύ πίσω όλη τη χορευτική κοινότητα.

Πληροφορίες και εγγραφές θα βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.kalamatadancecup.com.

Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά από την viva.gr.

Η είσοδος είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού και ΑμεΑ.

Μέρος των εσόδων από το κουπόνι ενίσχυσης του Συλλόγου θα διατεθεί για τη φιλοξενία των ευπαθών ομάδων καλλιτεχνών».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής του Kalamata Dance Cup, Λαμπρινή (Νίνα) Δράκου, τόνισε σχετικά: «Ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός χορού σε όλα τα είδη χορού, για όλες τις ηλικίες, καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διεθνούς κύρους και σημασίας. Σκοπός του είναι η διατήρηση και η βιωσιμότητα του θεσμού για τα επόμενα χρόνια, με συνεχείς βελτιώσεις, για να τεθούν οι βάσεις για ένα “Πρότυπο Φεστιβάλ Χοροαθλητισμού” υψηλών προδιαγραφών, που θα ικανοποιεί τους λάτρεις της χορευτικής κοινότητας, εφόσον ήδη η Καλαμάτα έχει καταστεί κέντρο συνάντησης της χορευτικής κοινότητας.

Η προσέλκυση επισκεπτών της αθλητικής χορευτικής κοινότητας διεθνώς στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορού στην Καλαμάτα αποτελεί πλέον γεγονός για την τόνωση του πολιτιστικού και τουριστικού μας προϊόντος, σε περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την οικονομική ζωή του τόπου μας».